Mergi direct la conținut »
TENIS / SIMONA HALEP, încă necoaptă pentru marea performanță?
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > TENIS / SIMONA HALEP, încă necoaptă pentru marea performanță?

TENIS / SIMONA HALEP, încă necoaptă pentru marea performanță?

Simona Halep a fost iarăși aproape de titlu la un turneu de Mare Șlem, la Wimbledon, dar nici de această dată nu a avut forța să meargă până la capăt, fiind învinsă, 6-7 (5), 2-6, de Eugenie Bouchard (Canada).

După finala de la Roland Garros, pierdută la mare luptă în fața rusoaicei Maria Șarapova, fata din Constanța s-a oprit ieri în semifinalele de la Wimbledon. Pe iarba londoneză, Simona Halep (favorita nr. 3) a capotat din pricina unei entorse în fața senzației din Canada, Eugenie Bouchard (20 de ani, favorita nr. 13).

Specialiștii susțin că românca încă nu este pregătită să devină un star în adeăratul sens al cuvântului, acolo unde ar arunca-o câștigarea unui turneu major. Timidă și reținută în viața privată, tărâm pe care alte sportive domină cu tupeu (Ana Ivanovici și Maria Șarapova), puternică mental pe durata meciurilor, Simona Halep este, totuși, fragilită fizic. Resimte când dureri la spate, când la picior, astfel că este nevoită să ia pauze mai lungi.

În ciuda presiunii publice, Halep realizează că îi lipsește ceva. Și la Paris, și la Londra, cu două tururi înainte a rămas cea mai bine clasată dintre jucătoarele rămase în concrus, dar nu s-a impus. Înainte de Turneul Campioanelor, de la Sofia, Simona a făcut declarația care lămurește nivelul la care se află.

”Pot câștiga un turneu de Mare Șlem! Dar nu acum!”, a declarat Simona pentru ”Libertatea”, în toamna anului trecut.

Era pregătită, atunci, de Adrian Marcu. A renunțat la fostul antrenor al echipei de Cupa Davis a României și a apelat la un tehnician reputat, Wim Fissette, un excelent psiholog și tactician, care a lucrat cu Kim Clijsters. Dar pasul cel mai încă nu l-a făcut, iar presiunea produsă de aceste neîmpliniri crește de la un turneu la altul și ar putea-o afecta.

UN AMPLU INTERVIU CU SIMONA HALEP, AICI

Close
Închide
  Close