MENIU CAUTĂ

Tragedie în sportul românesc! Tripla campioană mondială la handbal Iozefina Ştefănescu-Ugron a decedat

Distribuie

[gallery ids="1346434,1346435,1346436,1346437"]

Tripla campioană mondială la handbal Iozefina Ştefănescu-Ugron a decedat, la vârsta de 83 de ani, potrivit anunţului de duminică al Federaţiei Române de Handbal.

„Federaţia Română de Handbal anunţă cu durere încetarea din viaţă a Iozefinei Ştefănescu-Ugron (Ioja), triplă campioană mondială în 1956, 1960 (handbal în 11) şi 1962 (handbal în 7), când a fost şi căpitanul echipei României. Iosefina Ştefănescu-Ugron a fost o jucătoare de bază a celei mai valoroase generaţii din handbalul românesc şi va rămâne simbol al performanţei în sportul nostru. FRH transmite condoleanţe familiei şi tuturor celor care i-au fost aproape”, se arată în comunicatul de duminică al FR Handbal.

Iozefina Ştefănescu-Ugron s-a născut în 3 ianuarie 1932, la Covasna Băi, şi a fost una din cele mai apreciate jucătoare de handbal din România.

În 1962 a fost căpitanul naţionalei care cucerea, pe teren propriu, singurul titlu mondial al României în şapte jucătoare, ea având în palmares alte două titluri mondiale, în 1956 şi 1960, la handbal în 11 jucătoare.

CM-OlandaIozefina Șefănescu-Ugron a jucat întreaga sa carieră numai la echipe studențești, cea mai însemnată perioadă fiind la Știința – Universitatea București cu care a câștigat 6 titluri de campioană națională. În 1961 a câștigat Cupa Campionilor Europeni, competiție care a devenit astăzi Liga Campionilor.

Ea a debutat în Covasna, ca junioară, pentru ca apoi să evolueze la echipa de senioare din Sfântu Gheorghe – înainte de a pleca la București la Institutul de Educație Fizică pe care îl absolvă în 1956.

A fost profesoară – antrenoare la Clubul Sportiv Școlar 1 București și, până la pensionare a predat și în învățământul superior – Politehnica București.

Iozefina Stefănescu-Ugron a fost o jucătoare de bază a celei mai valoroase generații din handbalul românesc si va rămâne simbol al performanței în sportul nostru.


Citește mai multe despre campioana mondială, Deces și Handbal pe Libertatea.

Comentarii