Mergi direct la conținut »
ȚSKA Moscova - Anadolu Efes 91-83, în finala Euroligii 2019 de baschet masculin
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > ȚSKA Moscova - Anadolu Efes 91-83, în finala Euroligii 2019 de baschet masculin

ȚSKA Moscova – Anadolu Efes 91-83, în finala Euroligii 2019 de baschet masculin

CSKA Moscova a câștigat meciului Anadolu Efes Istanbul, 91-83 (44-42) în finala Euroligii 2019.

Cory Higgins a bifat 20 puncte, Will Clyburn a contabilizat 20 puncte, 4 recuperări, iar Nando De Colo a terminat cu 13 puncte, 4 pase decisive pentru CSKA Moscova.

În replică, Shane Larkin a totalizat 29 puncte, Kruno Simon a adăugat 15 puncte, 10 recuperări, iar Bryant Dunston a izbutit 13 puncte, 10 recuperări pentru Anadolu Efes Istanbul.

  • CSKA obține al 8-lea trofeu de Euroligă din istorie din 14 finale disputate. În schimb, Efes pierde în prima apariție în finală.

Tehnicianul Dimitris Itoudis câștigă cel de-al doilea trofeu de Euroligă din postura de antrenor al lui ȚSKA Moscova.

În finala mică, Real – Fenerbache 94-75.
———

Meciul are loc duminică, de ora 21:30, la Fernando Buesa Arena din Vitoria. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport și Look Sport.

CSKA Moscova a revenit de la un deficit de 13 puncte, consemnat în sfertul al 3-lea, pentru a se califica în finala Euroligii masculine 2019. Formația din Rusia a depășit Real Madrid în reeditarea semifinalei din sezonul precedent. Rezultatul final a fost de 95-90.

În ceealaltă semifinală din Final Four-ul din Spania, Anadolul Efes a trecut de Fenerbahce Beko Istanbul, scor 92-73

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași
Recomandări

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași

 

Formația din capitala Rusiei dispută cea de-a 14-a finală de Euroligă din istorie. Primul triumf datează din 1961, iar cel mai recent s-a consemnat în 2016. În schimb, echipa din Turcia se află la prima prezență în finala competiției.

Efes devine cea de-a 29-a echipă din istoria Euroligii care joacă în finală. Până la această oră s-au consemnat 21 echipe care au câștigat cel puțin o dată trofeul, scrie 24secunde.ro.

CSKA Moscova este singura echipă ce provine din Rusia care a câștigat Euroliga. A făcut-o de patru ori în perioada Uniunii Sovietice și de trei ori de când reprezintă Rusia.

Anadolu Efes ar putea să devine cea de-a 2-a grupare turcească ce obține trofeul de Euroligă. Prima este Fenerbahce Istanbul, echipă ce a triumfat în 2017.

Rodrigue Beaubois, Shane Larkin și Tibor Pleiss sunt jucătorii lui Anadolu Efes Istanbul care în trecut au evoluat pentru Baskonia, echipă ce își dispută jocurile de pe teren propriu la Fernando Buesa Arena din Vitoria, sala amintitei echipe basce. În schimb, CSKA Moscova este echipa care a pus capăt aventurii Baskoniei la nivel de Euroligă în acest sezon competițional. Rușii au obținut deja trei victorii în amintita arenă în acest sezon.

Formația antrenată de Ergin Ataman are nouă jucători aflați la primul sezon în uniforma lui Efes. În schimb, Dimitris Itoudis are patru jucători aflați la prima experiență alături de CSKA, Daniel Hackett, Alec Peters și Joel Bolomboy făcând din rotația de bază.

sursă: 24secunde.ro

Sepsi SIC Sf. Gheorghe – CSM Satu Mare 2-2, în finala Ligii Naționale feminine de baschet

Close
Închide
  Close