ACTUALIZARE 23 septembrie. GALERIE FOTO/ Turul Ciclist al României a fost câștigat de Serghei Ţvetcov

ACTUALIZARE 22 septembrie. Etapa a IV-a (124,7 km): Buzău – Mizil – Albeşti-Paleologu – Valea Călugărească – Bucov – Centura Ploieşti – Dărmăneşti – Răzvad – Târgovişte.

Rutierul olandez Peter Schulting (Monkey Town) a câştigat, sâmbătă, etapa a patra a Turului ciclist al României, desfăşurată pe 124,7 km, pe ruta Buzău – Mizil – Albeşti-Paleologu – Valea Călugărească – Bucov – Centura Ploieşti – Dărmăneşti – Răzvad – Târgovişte.

Pentru Schulting, care a ieşit învingător după un atac solitar de 60 km, este a doua victorie de etapă, după ce s-a impus şi în prima etapă, Alba Iulia – Sibiu.

Olandezul a fost cronometrat cu timpul de 2 h 48 min 09 sec, fiind urmat de turcul Onur Balkan, la 7 secunde, şi de italianul Filippo Ferronato (CT Friuli), la 7 secunde, etc.

Primul român care a încheiat etapa a fost Marius-Cristian Petrache (UVT-Devron West Cycling Team), pe 13, la 7 secunde, în timp ce Serghei Ţvetcov a ocupat locul 30, tot la 7 secunde de învingător.

Scandal între DNA și MAI: Procurorii anticorupție, nemulțumiți că instituția lui Vela a anunțat înaintea lor mita de un milion de euro găsită în găleți
Recomandări
Scandal între DNA și MAI: Procurorii anticorupție, nemulțumiți că instituția lui Vela a anunțat înaintea lor mita de un milion de euro găsită în găleți

Ţvetcov îşi păstrează poziţia de lider general, fiind urmat de polonezul Mateusz Grabis (Voster ATS Team), la 20 de secunde, şi de turcul Balkan, la 22 de secunde, etc. Emil Dima (M-sTina Focus) este al şaselea, la 27 de secunde, iar Schulting se află pe 8, la 38 de secunde.

Serghei Ţvetcov continuă să deţină două tricouri, cel galben de lider al cursei şi cel albastru, pentru cel mai bun român, italianul Nicola Venchiarutti are tricoul roşu (acordat celui mai bun căţărător), tricoul alb (acordat celui mai bun sportiv Under 23) este purtat de Onur Balkan, iar cel verde (acordat celui mai bun sprinter) este purtat de Răileanu.

Cursa, ajunsă la ediţia a 51-a, prima după o pauză de cinci ani, se va încheia duminică, la Bucureşti, cu un circuit de 100 km (Piaţa Presei Libere – B-dul Poligrafiei – str. Jiului). Ultima ediţie câştigată de un român este cea din 2011, când s-a impus Andrei Nechita.

ACTUALIZARE 21 septembrie. Etapa a III-a (176,3 km): Braşov – Târgu Secuiesc – Ojdula – Lepşa – Topeşti – Focşani.

Cum explică Palatul Cotroceni graficul prezentat de președinte, după apariția unor nedumeriri în spațiul public. Ce spune un statistician
Recomandări
Cum explică Palatul Cotroceni graficul prezentat de președinte, după apariția unor nedumeriri în spațiul public. Ce spune un statistician

Rutierul olandez Jeen de Jong (Monkey Town) a câştigat etapa a treia a Turului ciclist al României, desfăşurată vineri pe traseul Braşov – Târgu Secuiesc – Ojdula – Lepşa – Topeşti – Focşani (176,3 km).

De Jong a fost cronometrat cu timpul de 4 h 05 min 45 sec, fiind urmat de ungurul Viktor Filutas (Pannon Cycling Team), la 9 secunde, şi de moldoveanul Cristian Răileanu, la 37 secunde, etc.

Primul român care a terminat etapa a fost Serghei Ţvetcov, la 56 de secunde de învingător.

Moldoveanul Nicolae Tanoviţchii (Team Novak), care a trecut primul linia de sosire, a fost descalificat pentru faptul că s-a folosit de maşina echipei sale după o problemă mecanică în ultimii 10 km ai etapei, potrivit contului de Twitter al cursei.

Ţvetcov se menţine lider la general, urmat de elveţianul Simon Pellaud (Illuminate Team), la 22 secunde, şi de italianul Mattia Bais (CT Friuli), la 23 secunde, etc. Emil Dima (MsTina-Focus), la 27 secunde de lider.

Diego, cel mai uman dintre zei. Maradona ne-a lăsat moștenire o lecție uitată de mulți: politica e pentru toți, e ca fotbalul
Recomandări
Diego, cel mai uman dintre zei. Maradona ne-a lăsat moștenire o lecție uitată de mulți: politica e pentru toți, e ca fotbalul

Ţvetcov deţine două tricouri, cel galben de lider al clasamentului general şi cel albastru pentru cel mai bun român, italianul Nicola Venchiarutti are tricoul roşu (acordat celui mai bun căţărător), tricoul alb (acordat celui mai bun sportiv Under 23) este purtat de Mattia Bais, iar cel verde (acordat celui mai bun sprinter) este purtat de Răileanu.

Sâmbătă va avea loc etapa a IV-a (124,7 km): Buzău – Mizil – Albeşti-Paleologu – Valea Călugărească – Bucov – Centura Ploieşti – Dărmăneşti – Răzvad – Târgovişte.

ACTUALIZARE 20 septembrie. Etapa a II-a (162,8 km): Sibiu – Bradu – Avrig – Făgăraş – Codlea – Ghimbav – Cristian – Râşnov – Poiana Braşov – Braşov

Rutierul Serghei Ţvetcov, component la echipei naţionale a României, a câştigat etapa a doua a Turului ciclist al României. Ţvetcov, care aleargă pentru echipa profesionistă americană UnitedHealthcare, a fost cronometrat cu timpul de 3 h 55 min 20 sec. Pe locul secund a sosit un alt ciclist român, Emil Dima (MsTina-Focus), la 23 de secunde, iar al treilea a fost italianul Mattia Bais (CT Friuli), tot la 23 de secund, etc.

Locurile 8 şi 9 au fost ocupate de doi ucraineni de la echipa Team Novak, Aleksandr Prevar şi Igor Dementiev, fiecare la 38 de secunde de învingător.

Fostul lider la general, olandezul Peter Schulting (Monkey Town), a terminat la 1 min 10 sec de Ţvetcov, astfel că românul este noul lider al cursei. Mattia Bais ocupă locul secund, la 23 de secunde, podiumul fiind completat de elveţianul Simon Pellaud (Illuminate), tot la 23 de secunde, şi de Emil Dima, la 27 secunde, etc.

Tricoul alb (acordat celui mai bun sportiv Under 23) este purtat de Mattia Bais, care îl îmbracă şi pe cel verde (acordat celui mai bun sprinter), Ţvetcov este deţinătorul tricoului albastru (acordat celui mai bun sportiv român), în timp ce tricoul roşu (acordat celui mai bun căţărător) este deţinut de italianul Nicola Venchiarutti (CT Friuli).

ACTUALIZARE 19 septembrie. Etapa I (154,7 km): Alba Iulia – Vingard – Draşov – Doştat – Păuca – Roşia de Secaş – Blaj – Şeica Mică – Şeica Mare – Slimnic – Ocna Sibiului – Sibiu

Ciclistul olandez Peter Schulting (Monkey Town) a câştigat miercuri etapa I din ediţia 2018 a Turului României, desfăşurată pe distanţa de 154,7 km, pe traseul Alba Iulia – Vingard – Draşov – Doştat – Păuca – Roşia de Secaş – Blaj – Şeica Mică – Şeica Mare – Slimnic – Ocna Sibiului – Sibiu.

Peter Schulting a fost cronometrat în 3 h 51 min 34 sec. Locul 2 i-a revenit elveţianului Simon Pellaud (Team Illuminate), la 15 secunde de învingător, iar pe ultima treaptă a podiumului a fost Onur Balkan (echipa naţională a Turciei), la 17 secunde de Schulting. Tot la 17 secunde de câştigător a încheiat ocupantul poziţiei a 4-a, italianul Mattia Bais (Cycling Team Friuli), iar al cincilea a fost polonezul Mateusz Grabis (Voster ATS Team), la 18 secunde de primul loc.

Dintre cicliştii români, cel mai bine s-a clasat Emil Dima (MsTina-Focus), pe poziţia a 8-a, la 23 de secunde de Schulting. Cu acelaşi timp a încheiat Serghei Ţvetcov (echipa naţională a României), care a ocupat locul 10.

Schulting este atât purtătorul tricoului galben, acordat liderului în clasamentul general, cât şi al celui roşu, pentru cel mai bun căţărător.

Etapa a IV-a (124,7 km): Buzău – Mizil – Albeşti-Paleologu – Valea Călugărească – Bucov – Centura Ploieşti – Dărmăneşti – Răzvad – Târgovişte
Etapa a V-a (100 km): Bucureşti (Piaţa Presei Libere – B-dul Poligrafiei – str. Jiului)

Traseul ediţiei a 51-a nu a fost ales în funcţie de dificultate, ci pentru a marca şi uni regiunile României în anul Centenarului. „Turul va începe la Alba Iulia cu startul pe 19 septembrie şi prima sosire la Sibiu. După aceea se va merge la Braşov, Focşani, pe 21 septembrie se va face o transbordare la Buzău de unde se va pleca la Târgovişte, iar de acolo în ultima etapă se vine spre Bucureşti. Acest traseu a fost ales pentru a marca şi uni regiunile ţării, deci nu pentru a avea cea mai grea cursă posibilă. De aceea nu a fost ales Transfăgărăşanul sau Transalpina, este un traseu special pentru Centenar”, a precizat recent preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak.

Vicepreşedintele Uniunii Europene de Ciclism, Aleksandr Gusiatnikov, va fi unul dintre oaspeţii de marcă ai Turului României.

Prezentarea echipelor a avut loc ieri, la Alba Iulia.

„Mica Buclă”, cum este cunoscut Turul României, a avut prima ediţie în 1934, iar anul acesta se va desfăşura pe cinci etape şi va avea o lungime totală de 718 km, cursa fiind inclusă în calendarul UCI.

Ultima ediţie a cursei care a fost câştigată de un român este cea din 2011, când s-a impus Andrei Nechita.

Se vor acorda cinci tricouri: galben (acordat liderului în clasamentul general), alb (acordat celui mai bun sportiv Under 23), verde (acordat celui mai bun sprinter), albastru (acordat celui mai bun sportiv român) şi roşu (acordat celui mai bun căţărător).

Rutierul român Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini) nu va lua startul în cursă, el venind după o accidentare serioasă, astfel că echipa sa nu i-a permis să concureze.

Cele mai mari aşteptări există pentru Serghei Ţvetcov (United HealthCare), care va alerga pentru echipa naţională a României.

Vor participa la Turul României 5 echipe naţionale, 11 echipe continentale şi 4 de club: România, R. Moldova, Serbia, Turcia, Belarus; Team Novak (România), MsTina-Focus (România), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Trevigiani Phonix-Hemus 1896 (Bulgaria), Kobanya Cycling Team (Ungaria), Massi-Kuwait (Kuweit), Pannon Cycling Team (Ungaria), Voster ATS Team (Polonia), Apple Team (Kazahstan), Lvov Cycling Team (Ucraina); Steaua Bucureşti (România), UVT Devron West Cycling Team Timişoara (România), Cycling Team Friuli (Italia), Novo Nordisk Development Team (SUA).

Prezentarea etapelor:
Etapa I (154,7 km): Alba Iulia – Vingard – Draşov – Doştat – Păuca – Roşia de Secaş – Blaj – Şeica Mică – Şeica Mare – Slimnic – Ocna Sibiului – Sibiu
Etapa a II-a (162,8 km): Sibiu – Bradu – Avrig – Făgăraş – Codlea – Ghimbav – Cristian – Râşnov – Poiana Braşov – Braşov
Etapa a III-a (176,3 km): Braşov – Târgu Secuiesc – Ojdula – Lepşa – Topeşti – Focşani
Etapa a IV-a (124,7 km): Buzău – Mizil – Albeşti-Paleologu – Valea Călugărească – Bucov – Centura Ploieşti – Dărmăneşti – Răzvad – Târgovişte
Etapa a V-a (100 km): Bucureşti (Piaţa Presei Libere – B-dul Poligrafiei – str. Jiului)

Simon Yates a câștigat Turul Spaniei 2018

„Maradona nu trebuie căinat, ci condamnat!” » Radu Naum, drastic: „Ce e în neregulă cu lumea care îl plânge ipocrit pe acest 'oț?”
PARTENERI - GSP.RO
„Maradona nu trebuie căinat, ci condamnat!” » Radu Naum, drastic: „Ce e în neregulă cu lumea care îl plânge ipocrit pe acest 'oț?”
BOMBĂ! Ce urma să o OBLIGE Alex Bodi pe Bianca Drăgușanu să facă. Fosta lui soție a spus tot, tot ce plănuia proxenetul
PARTENERI - PLAYTECH
BOMBĂ! Ce urma să o OBLIGE Alex Bodi pe Bianca Drăgușanu să facă. Fosta lui soție a spus tot, tot ce plănuia proxenetul
Horoscop 26 noiembrie 2020. Scorpionii au parte de reușite care îi încântă și le confirmă anumite convingeri
HOROSCOP
Horoscop 26 noiembrie 2020. Scorpionii au parte de reușite care îi încântă și le confirmă anumite convingeri
Începe programul „Rabla pentru electrocasnice„. Cine poate beneficia de vouchere şi ce valoare vor avea
Știrileprotv.ro
Începe programul „Rabla pentru electrocasnice„. Cine poate beneficia de vouchere şi ce valoare vor avea
Vedeta apreciată în ţară, descoperită pe site-urile pentru adulţi! Şi-a pierdut locul de muncă deja şi nu va mai apărea la TV
Telekomsport
Vedeta apreciată în ţară, descoperită pe site-urile pentru adulţi! Şi-a pierdut locul de muncă deja şi nu va mai apărea la TV