Mergi direct la conținut »
Un campion național, în stare gravă. Așteaptă rezultatul biopsiei. Toată lumea sportului s-a strâns pentru a-l sprijini cu donații. Cum îl puteți ajuta
Sport Libertatea > Sport

Un campion național, în stare gravă. Așteaptă rezultatul biopsiei. Toată lumea sportului s-a strâns pentru a-l sprijini cu donații. Cum îl puteți ajuta

La sfârșit de an, familia rugbyului românesc a strâns randurile pentru cei care iubesc sportul cu balonul oval și trec prin momente dificile. Vineri, pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf”, de la ora 18:30, a avut loc loc un turneu de rugby in 7, la care au participat unii dintre cei mai importanți jucători din Divizia A și SuperLiga CEC Bank . Toate încasările vor fi donate lui Alexandru !”Finul” Arsene, unul dintre cei mai importanți jucatori din actualul lot al Rugby Club Grivita.

Jucătorul, care a împlinit vineri 30 de ani, a fost diagnosticat în luna martie cu melanom uveal la ochiul drept, acesta suferind săptămâna trecută o intervenție chirurgicală în Franța, pentru pentru enucleerea ochiului drept în vederea înlăturării tumorii maligne. Momentan se așteaptă rezultatul biopsiei pentru a vedea ce fel de tip este melanomul ocular, urmând ca în funcție de acest tip să se facă tratamentul pe viitor.

La turneu au participat echipele RC Grivița, Sportul, Dinamo , CSA Steaua, Arlechinii București și o echipa mixtă ”Finul & Friends”, la care a evoluat și fratelui lui Alexandru Arsene, Andrei Stănilă. Toate formațiile au trecut peste rivalități, îndurând și frigul teribil.

Alexandru Arsene, poreclit de prietenii din lumea rugbyului ”Finul”, a început să practice rugbyul în 2000, la echipa Liceului ”Aurel Vlaicu”, sub comanda antrenorului Adrian Costache. A trecut la Rugby Club Griviţa în 2003, după ce echipa Liceului Vlaicu a fuzionat cu gruparea din ”Parcul Copilului”. A fost campion naţional de juniori în 2003 şi vicecampion naţional de juniori în 2004, când a și fost promovat la echipa de seniori Rugby Club Griviţa. În 2011 a câștigat titlul de campion național al Diviziei A la rugby 7, cu RC Grivița. Acesta a evoluat doi ani la Clubul Sportiv Olimpia București si a fost în lotul formației Rugby Club Buzău. A evoluat 390 de minute în sezonul 2014 al Diviziei A, ultimul petrecut de el pe teren, iar în 2015 ar fi trebuit să joace pentru Știința, dar. la un control de rutină, a descoperit ca suferă de melanom uveal la ochiul drept.

Daca doriți să il ajutați pe ”Finul”, puteți face donații în urmatoarul cont: RO68INGB0000999904246056 – cont in lei, Banca ING, pe numele Alexandru Cristian Arsene.

Close
Închide
  Close