Mergi direct la conținut »
Un fost fotbalist de la Rapid, răpus de cancer la doar 51 de ani!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Un fost fotbalist de la Rapid, răpus de cancer la doar 51 de ani!

Un fost fotbalist de la Rapid, răpus de cancer la doar 51 de ani!

Petre Comănescu (51 de ani), fost fotbalist la Gloria Buzau, Victoria București, FCM Brasov și Rapid, a decedat azi-noapte, fiind răpus de o boală cumplită: cancer. În ultimele clipe ale vieții, Comănescu era internat la terapie Intensivă, la un spital din Cluj. Ultima oară, Comănescu a activat ca antrenor la juniorii Gloriei Bistriței.

În ultimul interviu, publicat acum doi ani pe site-ul sport24h.ro, și-a povestit viața. În 2013, era stabilit în Grecia, pe insula Rhodos, unde închria mașini. După ce s-a îmbolnăvit, Comănescu a venit acasă. Născut în Bacău, Comănescu locuia în prezent în Bistrița.

Site-ul oficial al clubului Gloria Buzău a anunțat dispariția fostul mare fundaș dreapta al grupării din Crâng. Ultimul om din fotbal care a vorbit cu Petre Comănescu a fost Constantin Mircea, fost jucător la Gloria Buzău. Cei doi au fost, o perioadă, colegi de cameră.

Petre Comănescu este al doilea fost rapidist care dispare în ultima jumătate de an, după Nicolae Manea, decedat în decembrie 2014.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Petre Comănescu a fost unul dintre eroii uitați ai Gloriei Buzău. A făcut parte din generația care, în stagiunea 1984-1985, reușea promovarea grupării din Crâng în Divizia A la fotbal, pentru ca apoi s-o cocoațe până pe locul 5 în campionat. I-a asigurat inclusiv galoane europene. În semifinalele Cupei Balcanice, Gloria Buzău a fost eliminată de Panionios Atena, dar Comănescu a rămas cu un dar de suflet din Grecia: s-a îndrăgostit de Vechea Eladă, unde s-a întors peste ani.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

În prezent, doar familia și prietenii apropiați știu amănunte despre viața lui Comănescu. Fostul fundaș dreapta și-a pierdut urma, după ce a decis să plece din țară, pentru a o lua de la capăt în Insula Rhodos.

”Trăiesc mai bine decât în România”

Originar din Bacău, fostul jucător de CSM  Borzești (într-o partidă cu Gloria a dat golul victoriei și a fost remarcat de buzoieni, fiind adus la echipa la care s-a consacrat de la ASA Buzău, unde își efectua stagiul militar), Comănescu s-a căsătorit a doua oară, după ce își vânduse totul în Bistrița. A plecat în Grecia. Nu l-au speriat veștile că Grecia este definiția crizei. Pe Insula Rhodos, Comănescu închira mașini și nu s-a rupt total de fotbal, pregătind o perioadă formația locală.

”Pe insulă nu e criză, ca pe continent. N-am de ce să mă plâng în Grecia. Trăiesc mai bine decât în România, unde am avut un minirestaurant în Bistrița, pe care însă am fost nevoit să-l închid, fiindcă nu mergea”, își începea relatarea Petre Comănescu, pentru site-ul amintit.

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

La Atena și-a cumpărat inele de logodnă

În urmă cu un deceniu, Comănescu s-a recăsătorit în Bistrița: ”Din prima căsătorie am un băiat, care este plecat în Italia, iar din cea actuală, soția are două fete. Muncesc la un rent-a-car. Închiriez mașini pe insulă pentru turiști, iar o perioadă am antrenat echipa locală, Colossos Castro, care este în Divizia D din Grecia. Este o formație care ar putea evolua în «B»-ul de la noi.

Are condiții de pregătire cum nu prea găsești nici în Liga I, mai ales că am văzut și eu cum se plimba Steaua pe la Buftea în sezonul trecut, fiindcă n-avea unde să se antreneze. Parcă a fost ceva predestinat să mă întorc în Grecia. Am venit prima oară aici cu Gloria Buzău, în Cupa Balcanică. Atunci mi-am cumpărat inelele de logodnă din Atena. Mi-a plăcut mult Grecia și uite că viața a făcut să mă întorc în această țară”, își spune, pe scurt, povestea vieții Petre Comănescu (49 de ani în 2013), blondul care odinioară le zbura pălăria din cap celor din tribuna buzoiană cu raidurile de pe banda dreaptă a Gloriei.

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

”Lui Ilie Stan îi spuneam «Țărănușul»”

Din echipa care făcea furori în România au rămas doar amintirile: ”La Gloria aveam atunci un grup extraordinar. Chiar dacă vedetă era Dudu Georgescu, care avea 37 de ani, era un respect deosebit între toți ceilalți băieți. Am stat în cameră cu Mircea, apoi l-am luat pe Ilie Stan. Îi spuneam «Țărănușul» fostului antrenor de la Steaua, fiindcă era născut în Pogoanele. Când a venit la echipă, am scăpat eu de cărat gențile cu echipament. Misiunea asta i-a revenit lui. Eu eram cel mai tânăr de la echipă, până să vină Ilie. Era un copil, dar a crescut mult pe lângă noi”, spune fostul apărător, care a rămas în memoria colectivă a microbiștilor buzoieni drept „fundașul cu plete de aur”.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close