Usain Bolt (30 ani) a cucerit trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara anului trecut, în probele de 100 m, 200 m și ștafetă 4×100 m, reușind astfel a treia sa „triplă” consecutivă, după cele de la JO din 2008 (Beijing) și 2012 (Londra), o performanță unică în lumea atletismului. El mai are în palmares 11 titluri de campion mondial.

Campionul jamaican, care deține și recordurile mondiale în probele respective, a pierdut însă anul acesta una dintre medaliile de aur cucerite la Beijing, după ce unul dintre colegii săi din ștafeta de 4×100 m, Nesta Carter, a fost depistat pozitiv la reanalizarea eșantioanelor recoltate la JO 2008.

Nadia Comăneci și Ilie Năstase au făcut parte din juriu

Simone Biles (19 ani) a cucerit, la rândul ei, patru medalii de aur și una de bronz la JO 2016 de la Rio, iar marți a devenit prima gimnastă a cucerit Premiul Laureus, de la inaugurarea acestuia, în 2000.

Printre câștigătorii celorlalte premii atribuite în cadrul galei de la Monte Carlo se numără campionul mondial en titre de Formula 1, germanul Nico Rosberg, care a câștigat premiul pentru „performanța anului”, echipa americană de baseball Chicago Cubs, desemnată „echipa anului” și înotătorul american Michael Phelps, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, căruia i-a fost atribuit premiul pentru „revenirea anului”.

Câștigătorii au fost stabiliți în urma votului juriului membrilor Academiei Laureus, printre care figurează și doi foști mari campioni români: gimnasta Nadia Comăneci și tenismanul Ilie Năstase.

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile