De Ana Maria Păsat,

Oficial, Octavian Bellu, 67 de ani, antrenorul de care se leagă cele mai mari performanțe ale gimnasticii românești, este pensionar. Însă după o viață activă, nu se poate mulțumi să stea la televizor sau să joace table. Așa că se implică în continuare în sportul care i-a adus mari satisfacții.

„Am mai multă treabă decât înainte. Când eram în activitate, aveam un program precis, cu antrenamente la ore fixe. Iar între ele mai făceam ceva. Acum găsesc foarte multe de făcut. De pildă, săptămâna trecută, un curs de perfecționare la Izvorani, la care a participat un număr mare de antrenori, 140. Cred că oamenii aflați în situația mea, la pensie, și-au dat seama că trebuie fie să te apuci de niște lucruri pe care le-ai lăsat în timp și de care ți-ai amintit. Și trebuie să le rezolvi, fie să-ți găsești o ocupație care să-ți dea satisfacție”, a declarat el pentru Libertatea.

Octavian Bellu, în anul 2011 (FOTO: Robert Hanciarec)

Deși este și acum alături de gimnastica românească, sub diverse forme, Octavian Bellu spune că este exclus ca vreodată să se mai întoarcă la lot, chiar și numai ca un supervizor…

„Nu mai e momentul să facem parte din fenomen. Poate doar legat de ce facem în ultimii patru ani cu proiectul «Țară, țară, vrem campioane», care văd că dă roade”, a adăugat acesta.

E ajutor de bucătar

Octavian Bellu recunoaște că nici acum, când se presupune că are mai mult timp liber, nu și-a încercat talentul în bucătărie. Totuși, participă, ca asistent, la pregătirea meselor.

„La lucruri complicate, din astea cum e gătitul, nu mă bag. Dar sunt un bun asistent în bucătărie. Și tot ce mi se cere fac cu mare atenție și mă uit la fiecare detaliu, ca să nu primesc critici. Sunt mâna a doua și fac față la provocare”, spune acesta.

Cel mai titrat antrenor din lume

Octavian Bellu este cel mai titrat antrenor din lume, performanță recunoscută și de Academia Recordurilor Mondiale. Palmaresul de antrenor al lui Octavian Bellu este unul impresionant: 16 medalii olimpice de aur și peste 300 de medalii la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene și la Jocurile Olimpice.

Printre cele mai de succes gimnaste antrenate de Octavian Bellu se numără Lavinia Miloșovici, Andreea Răducan, Monica Roșu, Simona Amânar, Gina Gogean, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa și Larisa Iordache.


Citește și:

Adrian Mutu a depănat, pentru Libertatea, amintiri din perioada Sărbătorilor de Iarnă. „Cadoul copilăriei mele a fost o minge de piele Artex!”

Alexandru Tudor a pus fluierul în cui după 21 de sezoane! Arbitrul-evlavios care conduce și azi un „bolid” de 200 de ori mai ieftin decât limuzina lui Rednic și vechi de 20 de ani!

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani
GSP.RO

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur