Elveţia, cu o formaţie compusă din Roger Federer şi Belinda Bencic, a dispus cu 3-0 de Rusia, care i-a avut în componenţă pe Karen Hacianov şi Anastasia Pavliucenkova.

Echipa Statelor Unite s-a impus la rândul ei, cu 2-1, în faţa Japoniei, la capătul unei confruntări marcate de forfaitul japonezei Naomi Osaka şi de abandonul americanului Jack Sock.

Rezultate:

GRUPA B
Elveţia – Rusia 3-0
Simplu feminin: Belinda Bencic (Elveţia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-1, 3-6, 6-3
Simplu masculin: Roger Federer (Elveţia) – Karen Hacianov (Rusia) 6-3, 7-6 (10/8)
Dublu mixt: Bencic/Federer (Elveţia) – Pavliucenkova/Hacianov (Rusia) 4-3 (5/1), 3-4 (3/5), 4-1

SUA – Japonia 2-1
Simplu feminin: CoCo Vandeweghe (SUA) – Naomi Osaka (Japonia) 6-0, 6-0 (victorie atribuită americancei după forfaitul lui Osaka)
Simplu masculin: Yuichi Sugita (Japonia) – Jack Sock (SUA) 7-6 (7/1), 1-1 (abandon Stock)
Dublu mixt: Vandweghe/Sock (SUA) – Osaka/Sugita (Japonia) 4-0, 4-0 (victorie atribuită americanilor după forfaitul lui Osaka).

De menţionat că organizatorii au permis înlocuirea lui Osaka cu tânăra jucătoare australiană Madison Inglis (19 ani), numărul 771 mondial, care s-a înclinat cu 7-5, 6-2 în faţa lui Vandeweghe, rezultat nefiind luat însă în calcul, meciul fiind unul demonstrativ.

De asemenea, locul lui Jack Sock în echipa de dublu mixt a SUA a fost luat de veteranul australian Pat Cash, în vârstă de 52 ani, câştigător la Wimbledon în 1987, care a făcut pereche cu Vandeweghe într-o altă partidă demonstrativă, pierdută în faţa cuplului Inglis-Sugita (0-4, 4-3, 4-0), notează Agerpres.


Citește și: Medicii de familie nu mai eliberează rețete, trimiteri și concedii medicale, din 3 ianuarie

Urmărește-ne pe Google News