MENIU CAUTĂ

Virgil Dridea, fostul antrenor al Petrolului, cel care i-a zdrobit în 1999 pe roş-albaştri: «Steaua e ciuca bătăilor»

Distribuie

Libertatea: Cum a fost cu acel meci din 1999?
Virgil Dridea: Era chiar în prima etapă de campionat. Noi aveam o echipă în formare, în timp ce la Steaua evoluau, printre alţii, Ilie Dumitrescu, Roşu sau Ritli. Totuşi, n-am dezarmat şi am intrat pe teren decişi să-i batem. Onuţ, Constantin, Costescu, Orlando, Rădulescu şi ceilalţi au jucat foarte bine. Mai apoi, toţi au intrat în vizorul celor de la Rapid, Dinamo şi Steaua.
Vă aşteptaţi la acest scor?
Nu, şi cu toate că s-a terminat 5-1, să ştiţi că partida a fost una extrem de disputată. Noi însă am fost mereu la cârma jocului şi am înscris cam din toate poziţiile. În plus, să nu se uite că tot cu această echipă am bătut cu 4-1 Steaua, în retur, la Bucureşti. Am stabilit şi un record pentru Petrolul: i-am dat Stelei 9 goluri într-o ediţie de campionat.

L-a avut elev pe actualul Vivi Răchită

În acel joc le-aţi pregătit vreo surpriză steliştilor?
Secretul nostru l-a reprezentat publicul. Se ştie că la Ploieşti toate meciurile, în special cele cu Steaua sau cu Rapid, se desfăşoară cu stadionul plin. Aşa a fost şi atunci, iar fanii s-au prezentat formidabil. Ne-au purtat spre victorie.
Meciul de azi cum îl vedeţi?
Petrolul este pe val, după jocul şi victoria cu Astra, din Cupă, în timp ce Steaua dă dovadă de multă fragilitate, probabil şi pe fond psihic, pentru că jucătorii nu mai cred în forţele lor. Dacă va aplica aşa-numita tactică de deplasare, adică să nu iasă prea mult la joc, Petrolul poate obţine un rezultat foarte bun.
Vă încumetaţi la un pronostic?
Cred că Steaua este, în acest moment, o echipă de bătut, chiar ciuca bătăilor. ”Luaţi în calcul doar victoria!”- acesta este mesajul meu către elevii lui Vivi Răchită, antrenor pe care l-am avut elev la Petrolul în 1990.

Comentarii