Mergi direct la conținut »
Virgiliu Postolachi s-a transferat la Lille. FRF se luptă cu Federația din Moldova pentru fotbalistul de 19 ani
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Virgiliu Postolachi s-a transferat la Lille. FRF se luptă cu Federația din Moldova pentru fotbalistul de 19 ani

Virgiliu Postolachi s-a transferat la Lille. FRF se luptă cu Federația din Moldova pentru fotbalistul de 19 ani

Tânărul atacant Virgiliu Postolachi, 19 ani, disputat de federaţiile de fotbal din Republica Moldova şi România, format de clubul Paris Saint-Germain, a semnat un contract până în 2023 cu echipa Lille OSC, a anunţat vicecampioana Franţei pe site-ul său.

Cazul Virgiliu Postolachi

Postolachi, născut la Edineţ (Republica Moldova) şi ajuns la vârsta de doi ani în Franţa, a primit cetăţenia română în toamna anului trecut. El juca din 2013 la academia clubului Paris Saint-Germain, cu care a câştigat două titluri de campion al Franţei la nivel Under-17, în 2016 şi 2017. Postolachi, care a semnat în 2018 primul său contract profesionist, a evoluat pentru parizieni în UEFA Youth League, marcând două goluri în 6 partide.

Conducerea Federației Române de Fotbal așteaptă decizia FIFA. ”Problema este că totul depinde acum de hotărîrea organelor internaționale. Român este din punct de vedere legal, să vedem dacă va fi și din punct de vedere fotbalistic, la nivel internațional.

Cei din Moldova fac presiuni, dar și noi încercăm pe partea noastră. Când hotărăsc FIFA, UEFA, forurile abilitate… Ele dau verdictul! Aici este vorba de niște reguli… Nu mă pricep, ține de juridic. Noi am depus tot ce ține de legalitate la forurile abilitate. Încă din septembrie. Suntem la mâna legilor, sunt orgolii”, a spus Mihai Stoichiță.

Virgiliu Postolachi a primit cetățenia română în septembrie 2018, la Ambasada României la Paris.

Postolachi a devenit cetățean român grație unei cereri de redobâdire a cetățeniei.

EXCLUSIV | Războiul româno-moldovenesc. Tatăl lui Virgiliu Postolachi anunță: ”Fiul meu vrea să joace pentru România!”


EXCLUSIV | Motivul pentru care moldovenii nu-l lasă pe Postolachi la naționala României. ”Avem boală pe Stoichiță”. Reacția lui ”Lippi”

Close
Închide
  Close