Mergi direct la conținut »
VIDEO / Viteji doar cu românii. Cum au fugit agenții BGS din calea maghiarilor
Sport Libertatea > Sport > VIDEO / Viteji doar cu românii. Cum au fugit agenții BGS din calea maghiarilor

VIDEO / Viteji doar cu românii. Cum au fugit agenții BGS din calea maghiarilor

Partida de sâmbătă seară dintre România și Ungaria, încheiată cu scorul de 1-1, în preliminariile Euro 2016, a consemnat cele mai grave incidente petrecute în ultimii ani pe un stadion din țara noastră.

Patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului, majoritatea fiind suporteri români.

Dacă orice fel de manifestare violentă a turbulenților fani ai tricolorilor, în special al suporterilor dinamoviști și clujeni (n.r. – Universitatea), de la peluza unde au fost ”cazați” și oaspeții, dar și al steliștilor și petroliștilor, de la capătul opus al stadionului, a fost înăbușită de agenții BGS – responsabili cu securitatea în arenă – cu o forță brutală, cu totul altfel a fost reacția bărbaților în albastru la incidentele provocate de huliganii din Ungaria.

Imediat după intonarea imnurilor de stat, fanii maghiari i-au pus pe fugă pe agenții BGS și au intrat într-o zonă ocupată de suporterii români, la Tribuna 1, sector ocupat de iubitori normali ai fotbalului, nu de ultrași.

Reprezentanții firmei de pază, care și-a reziliat unilateral contractul cu FRF în urma incidentelor de sâmbătă seară, au dat bir cu fugiții, atacul ungurilor fiind respins de mai mulți suporteri români mai curajoși.

În altă ordine de idei, fanii maghiari au fost lăsați să bată în voie români civilizați, care nu au provocat niciun fel de incidente, în timp ce în celelalte părți ale stadionului, fanii români turbulenți erau bătuți exemplar, alături de copii și bătrâni, la grămadă.

Un angajat al companiei de paza BGS este cercetat penal pentru lovire și alte violențe, scrie Digi 24. De asemenea, Jandarmeria a amendat firma de pază cu 1.000 de lei după meci, considerând că stewarzii nu și-au facut datoria. În plus, doi șefi de dispozitiv ai BGS au fost amendați cu câte 500 de lei.

Close
Închide
  Close