Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > ”Am vrut să fiu doctoriță, balerină și astronaut”. Dar a devenit actriță și visează să fie regizor. Cum a fost primul sărut pe scenă

”Am vrut să fiu doctoriță, balerină și astronaut”. Dar a devenit actriță și visează să fie regizor. Cum a fost primul sărut pe scenă

 

Kira (20 de ani), fiica lui Gheorghe Hagi, cel mai cunoscut fotbalist român din toate timpurile, are parte de susținere morală a familiei, însă are și o moștenire genetică impresionantă: multă ambiție, mult curaj și răbdarea pe care alți tineri actori de vârsta ei nu o au, de a lua pas cu pas munca lor și a fi dispuși să urce fiecare treaptă. Fiica ”Regelui” a acordat un interviu exclusiv pentru urban.ro, preluat de blogul https://daimadeadun.wordpress.com, din care redăm pasajele cele mai interesante.

Urban.ro: Cum ai primit vestea că ai fost admisă la New York Film Academy?
Kira Hagi: Am fost foarte fericită. Terminasem audiția în Londra pentru NYFA, au venit la mine și au zis “uite, o să mai vorbim, o să ne mai vedem”. Am ieșit, m-am uitat la mama în ochi și m-a întrebat “cum a fost?”. Am zis “hai să ieșim”, am ieșit și am inceput să dansez de fericire, am dansat. Nu știam că o să mă contacteze și o sa îmi dea și o bursă, dar am fost fericită ca au zis că ‘mai vorbim”. Și când am auzit anunțul cu bursa eram acasă și am început sa dansez din nou.

Iti place mult să dansezi, așa-i?
Da, era un dans de bucurie! Dansez de mică, e tot o formă de exprimare.

Cum te-ai pregătit pentru audiția de la Londra?
Două monoloage contemporane și unul clasic: Brighton Beach Memoirs și Shakespeare. Am lucrat o lună inainte pe monoloagele acelea cu Filip Ristovski, m-a ajutat foarte mult. A trecut ceva ca să ajung să le fac așa.

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”
Recomandări

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”

 

Ți s-a părut grea partea clasică, Shakespeare?
Shakespeare mi se pare puțin mai greu, însă am avut o piesa de teatru în urmă cu cîțiva ani cu același monolog, așa că a fost puțin mai ușor să preiau acel sentiment și acel personaj.

E impresionant cât de bine vorbești engleza. Cât ai lucrat?
Fac de mult timp limba. Sunt la o școala britanică, fac de 14 ani engleza, de la gradiniță, asa că e natural…

De ce nu ai ales o școală din România?
Am vrut să fac în România, însă sunt niște module care nu se fac aici. E păcat, întotdeauna mi-a plăcut cinematografia românească.

În alte interviuri ai povestit cum totul a început de la Hans Christian Andersen. Scriai scenarii, luai povestioarele și faceai scenete din ele. Erai un fel de scenarist înainte să vezi ce înseamnă a fi scenarist.
Cam așa ceva (râde). Fiind patru, eu cu fratele meu și cei doi verișori, îi puneam la treabă. Fiecare era actor, însă fiecare avea părticica lui: unul era costum designer, altul era altceva. Și eram un fel de regizor.

Ajută să purtăm măști chirurgicale pentru a opri răspândirea coronavirusului? Cum se folosește masca pentru a nu-ți face mai mult rău
Recomandări

Ajută să purtăm măști chirurgicale pentru a opri răspândirea coronavirusului? Cum se folosește masca pentru a nu-ți face mai mult rău

 

kira-hagi.jpg

La ce visezi?
Să ajung departe, dar în mintea mea e mai mult să muncesc. Departe e cât de pasionata sunt. Mai mult e să ai încredere in tine. Încrederea vine de la familie. Am încredere că o să pot să fac ce vreau, să devin actriță, regizor. Vreau să intru în lumea asta. Ca să ajungi în lumea lor, ai nevoie de suport moral din partea alor tăi. Oscarul e scopul, insa e foarte departe, e foarte sus. Desigur, visele sunt frumoase,. însă pâna se implinesc, este mult de muncă. Mă concentrez mai mult pe pașii pe care îi iau, să fie clari și buni.

De niro, Meryl Streep, Hitchock, Toma Caragiu

DESPRE ROLURI. ”Îmi place mai mult personajul negativ, e mai complex și am mai mult de lucru la el. E o provocare mult mai mare pentru mine. Îmi plac foarte mult provocările”.

DESPRE SĂRTURUL din “Bucuresti, te iubesc!”. ”Am vrut să arătam lumii că Bucureștiul nu e așa negativ cum pare, am vrut să punem într-o lumină pozitivă. A fost prima scenă cu un sărut, dar nu a fost grea, am învățat mult de la colegul meu și m-a ajutat. Am lucrat împreună pas cu pas și a iesit bine”.

Cum va fi Scenariul 4 la noi? Asistent român în Germania: “Dacă ieșim pozitivi la coronavirus, dar putem să ne ducem la muncă, ne ducem”
Recomandări

Cum va fi Scenariul 4 la noi? Asistent român în Germania: “Dacă ieșim pozitivi la coronavirus, dar putem să ne ducem la muncă, ne ducem”

 

SARUT

DESPRE EDUCAȚIA FIZICĂ. ”Sunt foarte ambițioasă și competitivă. Am facut sport de mică, așa ca ii datorez sportului acest lucru. Am fost și la atletism și la competiții de fotbal și am deprins atât spiritul de competiție, dar și spiritul de echipă”.

CE VISA SĂ DEVINĂ. ”Am vrut să fiu doctoriță, balerină și astronaut. Am început să iau enciclopediile familiei, să ma uit prin ele și să zic: știu toate astea, dau mai departe ca să fiu astronaut”.

FILME PREFERATE. ”Mi-a plăcut neo-realismul italienesc. Preferatul meu este “Ladri di biciclette” (1948). L-aș vedea toata ziua. Din cele recente, mi-a plăcut “The Butler”. Actorul preferat e Robert DeNiro. Cape Fear, Taxi Driver. Toate filmele lui. Actrita preferată e Meryl Streep. Mi-a placut și filmul Coco Chanel, cu Audrey Tatou. Aș fi vrut să am viața lui Coco Chanel, dar nu se poate”.

REGIZOR PREFERAT. ”Când eram mai mică, am început să văd filmele lui Hitchcock – e preferatul meu de departe. Nu sunt film fan horror dar filmele lui… le vad pe toate. Am văzut BIRDS și pentru o săptămânî nu am mai vrut să stau lângă păsări. Ma uitam în dreapta și în stânga, dacă vine vreuna spre mine. Mi-au placut și Frank Copola, și Martin Scorsese. Fiecare regizor are viziunea lui perfectă, in felul lui”.

ULTIMUL FILM LA CARE PLÂNS. ”“12 years a slave”.

CEA MAI TARE COMEDIE. Adam Sandler – Jack & Jill

FILME ROMÂNEȘTI PREFERATE. ”Dale carnavalului. Filmele lui Mungiu. Îmi plac filmele vechi, erau clasice, dădeau altă atmosferă, pozitivă, te simțeai bine, râdeai. Îmi plac și filmele cu Toma Caragiu”.

PIESE DE TEATRU.  “Egoistul”, cu domnul Beligan. Și “Dineu cu prosti”. Sau “Câte-n luna și în stele”.

CUM S-AR DESCRIE ÎN TREI ADJECTIVE: ”Ambițioasă, optimistă și complexă”.

Close
Închide
  Close