Mergi direct la conținut »
Zlatko Dalici a anunțat că toți banii câștigați la Cupa Mondială vor fi donați: ”Țara e guvernată de membrii unei organizații criminale”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Zlatko Dalici a anunțat că toți banii câștigați la Cupa Mondială vor fi donați: ”Țara e guvernată de membrii unei organizații criminale”

Zlatko Dalici a anunțat că toți banii câștigați la Cupa Mondială vor fi donați: ”Țara e guvernată de membrii unei organizații criminale”

Zlatko Dalici a anunțat că toți banii câștigați la Cupa Mondială vor fi donați: ”Țara e guvernată de membrii unei organizații criminale”.

Zlatko Dalici (51 de ani), selecționerul care a reușit miraculoasa calificare cu echipa Croației, în finala Cupei Mondiale, a anunțat că jucătorii vor dona toți banii pentru copiii săraci din țară. Și n-au fost bani puțini, ci 23 de milioane de euro.

În ciuda faptului că părea să se simtă foarte bine în preajma președintei Kolinda Grabar-Kitarovici, antrenorul Dalici a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare în care a măturat cu clasa politică din țară.

Zlatko Dalici a anunțat că toți banii câștigați la Cupa Mondială vor fi donați: „Nu vă folosiți de succesul nostru!”

„Această generație a arătat că o echipă poate ajunge pe cele mai înalte culmi indiferent de țara din care face parte, buget sau modul în care arată stadioanele. Scriu aceste rânduri din cauza situației dificile în care se află Croația. Croația este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană (n.r. – a treia cea mai săracă, după Bulgaria și România, din cele 28 care aparțin UE), guvernată de unii oameni considerați ca fiind membri ai unei organizații criminale.

Croația este țara din care milioane de oameni au plecat în ultimii 20 de ani. Azi, în Croația, mulți oameni nu reușesc să-și acopere nevoile de bază, tinerii nu-și permit să-și plătească educația, sistemul sanitar se prăbușește iar cel juridic este corupt.

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit
Recomandări

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit

Le cer politicienilor și tuturor reprezentanților autorităților care au dus poporul spre mizerie și disperare să stea deoparte de echipa națională a Croației. Nu sunteți bineveniți la noi în vestiar, nu vrem să facem poze sau să interacționăm cu voi. Voi sunteți cei care ați făcut Croația una din cele mai sărace țări din Europa.

Avem copii care n-au văzut niciodată Marea Adriatică, asta deși Croația are mai mult de 1.000 de kilometri de coastă. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinții lor sunt șomeri și nu au ce să le dea de mâncare.

Cei care din cauza cărora se petrec asemenea lucruri la noi în țară nu sunt bineveniți în vestiar. Vă rog să ne respectați decizia, să nu purtați tricouri cu însemnele naționalei și să nu vă folosiți de succesul nostru ca să vă promovați imaginea. Nu faceți decât să luați din meritele noastre.

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!
Recomandări

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!

Toți banii pe care echipa națională îi va primi pentru performanțele de la Cupa Mondială vor fi donați unei fundații care ajută copiii. Această fundație va finanța vacanțele acelor copii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică. Membrii echipei naționale sunt alături de poporul croat.

Vom face tot ce ne stă în putință ca să-i ajutăm pe oameni, dincolo de victoriile pe care le obținem. Toți copiii croați vor avea oportunitatea să petreacă cel puțin 7 zile pe coasta Croației. Măcar atât putem face pentru cei mai vulnerabili dintre noi”, a scris Dalic pe contul său de facebook.


Citește și: EXCLUSIV/ Cine sunt suspecții dublei crime din Capitală. Frații au fost trimiși la muncă de primarul din Gîrceni: „Să câștige cinstit, prin muncă, o bucată de pâine 

Close
Închide
  Close