De Costin Popa,

Atât Simona Negreș, farmacist primar și membru al Colegiului Farmaciștilor din România, cât Anca Crupariu, purtător de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentului (ANM) sunt de părere că această măsură, de a înăspri modalitatea de eliberare a paracetamolului, este puțin probabil să se ia și în România.

Simona Negreș, farmacist primar. ”În România nu cred că se poate întâmpla asta, toxicitatea paracetamolului este cunoscută, scrie în prospect, dar la noi eliberarea paracetamolului și a aspirinei este însoțită de o consiliere pe care orice farmacist o face. Fiecare farmacist avertizează asupra dozei, și a duratei tratamentului. Probabil vor rămâne medicamente OTC, deși se cunoaște toxicitatea lor. Consilierea farmaciștilor, interacțiunea cu alte medicamente, ar putea limita apariția intoxicațiilor. Pacienții să fie atenți la doză, poate să fie 500 mg de 4 ori pe zi, nu mai mult de 5 zile, iar dacă consumă alte medicamente trebuie să precizeze farmacistului și va fi consiliat pe interacțiunea medicamentoasă. Există și un ordin privind vânzarea online a OTC, există pericolul să crească supradozările. Acest ordin ar trebui să nu existe, pacienții să meargă în farmacia de comunitate să fie consiliat”.

Anca Crupariu, farmacist primar, purtător de cuvânt Agenția Națională a Medicamentului, despre Paracetamol: În România farmacistul îți scrie pe cutie modul de administrare, există avertismente. Nu se poate vorbi despre o interdicție a paracetamolului în România. DESPRE RANITIDINĂ: În momentul acesta, în farmaciile din România sunt blocate de la comercializare medicamentele pe bază de ranitidină. În procesul de fabricație au apărut impurități nitrozaminice, care prezintă un potențial risc cancerigen.

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 


Simona Negreș, farmacist primar, despre interzicerea Ranitidinei. „Ar trebui pe site-ul ANM să fie trecute și denumirile comerciale ale produselor, ANM va trebui să dispună și retragerea produselor, prescrierea ranitidinei nu ar trebui să se facă și nici eliberarea din farmacie”.

Femeia care a trăit modest, înconjurată de un adevărat Tezaur

La finalul anului trecut, în Patrimoniul Municipiului București a intrat un aparent banal apartament cu două camere, situat într-un bloc din zona Lizeanu, evaluat la 69.490 de euro.

„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP explică afirmațiile despre masturbare
Recomandări
„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP explică afirmațiile despre masturbare
 

În interior se aflau tablouri și obiecte de artă decorativă extrem de prețioase, a căror valoare ajunge, potrivit experților, la un milion și jumătate de euro. Asta în condițiile în care bătrâna, în vârstă de 75 de ani, trăia de la o pensie la alta, iar asupra ei au fost găsiți 32 de lei.

Angelica Iacob, șefa secției de Artă Muzeul Muncipiului București. „Am coordonat preluarea acestei colecții de o valoare extraordinară, este foarte important că poate fi pusă la dispoziția publicului, cu o valoare deosebită, atât picturile cât și lucrările de artă decorativă. Cu siguranță, doamna a ținut la această colecție și nu a înstrăinat obiectele, asumându-și o viață cu anumite lipsuri, iar faptul că a ajuns la muzeu reprezintă poate o continuare a dorinței ei. Spațiul era impropriu pentru depozitare, faptul că vor fi expuse la muzeu va aduce beneficii colecției. Cu siguranță ar fi putut înstrăina anumite lucruri care i-ar fi asigurat un trai îndestulător, dar faptul că nu le-a înstrăinat arată că s-a atașat de colecție. Este o colecție extraordinară, se remarcă lucrarea Femeie cu năframă albă evaluată la 150.000 de euro, și alte lucrări de Luchian, Tufănele evaluată la 80.000 de euro, este foarte interesant să descoperi o anumită lucrare”.

Cum lucrează PSD și PNL în favoarea industriei farmaceutice
Recomandări
Cum lucrează PSD și PNL în favoarea industriei farmaceutice
 

Mădălina Mirea, expertul evaluator care a stabilit valoarea bunurilor. „Este o formulă cu mai mulți coeficienți, pornim de la tranzacții cu obiecte cu caracteristici similare, există indici de inflație, de mișcare a pieței care sunt avute în calcul, se raportează la valoarea de piață actuală. Sunt lucrări de muzeu, este pentru prima dată când văd la o colecție particulară atât de multe obiecte la un loc, lucruri alese cu grijă. În primul rând m-am întrebat cum nu i-au fost confiscate pe vremea comuniștilor, am înțeles că a lucrat la Palatul Primăverii și traducea pentru Nicolae Ceaușescu când veneau delegații străine, așa îmi explic că a putut să le păstreze. Cred că au fost acumulate în mai mult de o generație, doamna le știa valoarea. Aceste lucrări fără doar și poate pot să confirm că sunt autentice, de foarte mare valoare, succeptibile de a fi puse în tezaur sau în fond (de stat, n.r.) Documentația va fi înaintată Comisiei Naționale a Muzeului pentru a obține un ordin de ministru”.

Citeşte şi:

”Moștenirea” familiei Grundbock. O femeie din București a murit cu 32 de lei în portofel și datorii la întreținere, înconjurată de obiecte de artă în valoare de 1,5 milioane de euro

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

Personajul din spatele atletului kenyan care a încheiat primul maraton în mai puțin de două ore. Am vorbit cu neamțul Helmut Winter, supranumit “profesorul maratoanelor”

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor