Mergi direct la conținut »
VIDEO | Klaus Iohannis:
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO | Klaus Iohannis: „Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia, în această perioadă. S-au dat peste 78.000 de amenzi”

Miercuri a avut loc, la Palatul Cotroceni, o nouă şedință de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19. Şeful statului a anunţat că în acastă perioadă toată lumea trebuie să respecte legislaţia, Ordonanţele militare şi ordinele date de Ministerul Sănătăţii, iar cei care nu o vor face, vor fi amendaţi.

De Valentina Postelnicu,

Klaus Iohannis: „Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia, în această perioadă, spre protecţia voastră şi pentru a înlesni munca medicilor!

UPDATE ora 14.00Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, la ora 14.00, după şedinţa desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a anunţat că s-au făcut în această perioadă de stare de urgenţă peste 80.000 de controale şi s-au dat peste 78.000 de amenzi, celor care nu au respectat legislaţia din timpul situaţiei de urgenţă.

Libertatea prezintă în regim de LIVE TEXT şi VIDEO declaraţiile şefului statului:

 • Am instituit starea de urgență, după care ministrul de Interne a venit în completare cu ordonanțele militare, iar ministrul Sănătății cu ordine ale ministrului.
 • Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja, pentru a vă proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populației din România și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.
 • Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă. Și această situație, de stare de urgență, este una foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie cu toții să respectăm legislația, ordonanțele și ordinele în vigoare.
 • Dar un aspect foarte special în această situație îl reprezintă, cu siguranță – și vă dați seama de ce -, siguranța și ordinea publică. Exact asta a fost tema discuției pe care tocmai am încheiat-o cu Prim-ministrul Ludovic Orban, cu Ministrul de Interne Marcel Vela, cu Ministrul Apărării Nicolae Ciucă și cu Secretarul de stat Despescu de la Interne.
 • Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce se numește impunerea legii.
 • Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația în această perioadă
 • Repet – asta spre protecția voastră, a fiecăruia și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.
 • Foarte mulți români, majoritatea românilor, au înțeles aceste lucruri, însă ce se întâmplă cu cei care n-au înțeles sau, mai rău, nu vor să înțeleagă? Ei, aceștia vor fi amendați, pur și simplu. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat.
 • În acest fel, pot să vă spun că s-au făcut, de la începutul acestei situații speciale, peste 800.000, 870.000 de acțiuni de control, controale de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare, și așa mai departe
 • Pot să vă spun că autoritățile au lucrat foarte serios și în acest domeniu. De la începutul epidemiei, s-au dat peste 78.000 de amenzi. Deci peste 78.000 de contravenții au fost constatate de autorități.
 • Și în acest sens, vă spun: legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor. Cine nu o respectă va fi amendat.
 • Și, în final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariție a mea. Respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați! Respectați normele impuse de autorități!
Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

Este a treia şedinţă din această săptămână, organizată la Palatul Cotroceni, cu autorităţile care gestionează criza coronavirusului.

Muncitorii din Sri Lanka încep să vorbească despre lucrurile prin care au trecut la Botoșani. “Așa ceva nu ai cum să inventezi”
Recomandări

Muncitorii din Sri Lanka încep să vorbească despre lucrurile prin care au trecut la Botoșani. “Așa ceva nu ai cum să inventezi”

 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, președintele Klaus Iohannis va avea de la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19.

La şedinţă participă prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu.

La finalul ședinței, Președintele României va susține o declarație de presă.

Close
Închide
  Close