Mergi direct la conținut »
170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Omagiu la mormântul celui mai mare poet român
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Omagiu la mormântul celui mai mare poet român

170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Omagiu la mormântul celui mai mare poet român

Miercuri se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Încă de dimineață, pe la mormântul celui considerat cel mai mare poet al României au venit să-i aducă un omagiu sute de persoane.

De Daria Maria Diaconu,

Elevi, bâtrăni, oameni simpli au mers miercuri dimineață la mormântul lui Mihai Eminescu de la Cimitirul Bellu pentru a-i aduce un omagiu. Au aprins lumânări și au depus flori la mormântul poetului național. De asemenea, au aduc colivă, biscuiți și alte preparate pentru pomenirea poetului.

Eugeniu Gurguță, un profesor de religie de la Școala Principesa Margareta, a venit la mormântul lui Mihai Eminescu însoțit de elevii săi din clasa a VI-a.

Dascălul a declarat reporterului Libertatea că vor mai veni și alți elevi de la școala respectivă pentru a-i aduce un omagiu celui care a fost poetul național Mihai Eminescu.

La mormântul lui Mihai Eminescu a fost depusă doar o coroană de flori, din partea Arhiepiscopiei Bucureștiului. Nicio coroană nu a fost depusă din partea reprezentanților scenei politice.

Duhovnicul Constantin a oficiat o slujbă de pomenire din proprie inițiativă.

Pentru a celebra 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, care coincide cu Ziua Culturii, sunt organizate numeroase ceremonii și manifestări culturale în întreaga țară.

FOTO: Dumitru Angelescu

Close
Închide
  Close