Experții încă analizează drogul, pentru a stabili ce conține și care e substanța ce a cauzat decesele. Oficialii judiciari au spus că o ipoteză luată în considerare este aceea că cocaina a fost falsificată în mod intenționat, ca într-o reglare de conturi între traficanți.

Unele instituții de presă locale au raportat că cocaina a fost „diluată” cu o substanță toxică.

Poliția a spus că drogul a fost vândut în cartierul sărac „Puerta 8” din San Martín, o suburbie din nordul capitalei Argentinei, și că peste 10 persoane au fost arestate.

„Acest eveniment este absolut excepțional. Nu avem precedent”, a declarat procurorul general din San Martin, Marcelo Lapargo, la postul TV Todo Noticias.

Autoritățile argentiniene au raportat inițial că opt membri ai aceluiași grup au murit după ce au cumpărat drogul, marți. Dar odată cu trecerea timpului, numărul deceselor a crescut.

Ministerul Sănătății din provincie a anunțat joi dimineața că 20 de persoane au murit și alte 74 se aflau în spital, dintre care 18 necesită respirație mecanică.

„Urgența este să scoatem otrava de pe piață, să împiedicăm să fie vândută”, a spus Lapargo. „Trebuie să fie mulți oameni cu o punguță în buzunar, iar numărul de persoane spitalizate arată că cel mai important lucru este să oprim acest risc extrem de ridicat”.

Autoritățile au îndemnat pe oricine care ar fi cumpărat drogul mortal să nu-l folosească.

Sergio Berni, ministrul securității din provincia Buenos Aires, le-a cerut „celor care au cumpărat droguri în ultimele 24 de ore să renunțe la ceea ce au cumpărat”.

Urmărește-ne pe Google News