Mergi direct la conținut »
Al-Qaeda plănuiește noi atentate în Europa! Teroriștii vor să doboare avioane de pasageri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Al-Qaeda plănuiește noi atentate în Europa! Teroriștii vor să doboare avioane de pasageri

Al-Qaeda plănuiește noi atentate în Europa! Teroriștii vor să doboare avioane de pasageri

Gruparea teroristă Al-Qaeda "renaşte" şi pregăteşte atacuri teroriste vizând avioane de linie în Europa, avertizează secretarul de stat britanic însărcinat cu Securitatea şi infracţionalitatea economică Ben Wallace, relatează CNN

În 2017, experţii în securitate avertizau că Al-Qaeda renaşte sub un alt nume, în umbra Statului Islamic.

Al-Qaida, care se află în spatele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, soldate cu aproape 3.000 de morţi, „continuă să vrea să comită atacuri în aviaţie” şi dezvoltă tehnologie menită să doboare avioane, afirmă Wallace într-un interviu acordat The Sunday Times.

„Ameninţarea aviaţiei este reală”, afirmă ministrul britanic al Securității.

Al-Qaida „s-a reorganizat şi fac eforturi în vederea tot mai multor comploturi vizând Europa şi s-au familiarizat cu noi metode”, a continuat ministrul britanic.

Ascensiunea Statului Islamic a eclipsat ameninţarea reprezentată de Al-Qaida în ultima perioadă, mai ales după ce cel liderul organizaţiei, Osama bin Laden, a fost ucis de forţele americane în Pakistan, în 2011.

Însă Wallace apreciază că pericolul pe care Al-Qaida îl reprezintă nu a scăzut niciodată.

„Al-Qaida a stat liniştită la colţ şi a încercat să stabilească cum va arăta secolul al XXI-lea, în timp ce Statul Islamic devenea cea mai recentă bandă teroristă. Însă ei nu au dispărut”, a declarat el.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Directorii serviciilor britanice de informaţii sunt îngrijoraţi de decizia preşedintelui american Donald trump de a retrage trupele americane din Siria.

Wallace apreciază că acest lucru va crea un „nou refugiu sigur pentru ca islamiştii să lanseze atacuri vizând Occidentul”.

Wallace a făcut aceste declaraţii în contextul haosului de pe aeroportul Gatwick, în Marea Britanie, în care survolarea unor drone a condus la anularea a zeci de zboruri. Totuşi, poliţia din Sussex a anunţat că nu există indicii care să arate că aceste incidente pe Aeroportul Gatwick ar avea vreo legătură cu terorismul.

Şi departamentul de stat american a lansat un avertisment cu privire la creşterea riscului de atentate într-un oraș european, de Sărbători.

Foto: Hepta / Arhivă


Citește și:

Meleșcanu, interviu la BBC despre românii din Regat: „Dacă ar fi dați afară, sistemul de sănătate britanic s-ar prăbuşi”

Close
Închide
  Close