Pana la 21 de ani, Corina Hodisan era o tanara normala. Lucra pe post de receptioner la Spitalul de recuperare din Baile Felix. Viata i s-a schimbat total de la o muscatura de caine. Accidentul a avut loc la 10 februarie 1986. Ea a urmat tratamentul clasic cu vaccin antitetanos si antirabic. La vremea aceea totul parea ca merge normal, ca nu va exista nici o urmare a muscaturii. Dupa cateva saptamani, i-a aparut insa pe coapsa o umflatura rosie. Mai grav a fost faptul ca locul afectat provoca dureri insuportabile.
„Prima data m-am operat chiar de ziua mea, 7 martie. De atunci cred ca am petrecut 11 ani in saloanele spitalelor. Umflaturile apar fara o anumita periodicitate. Atunci cand cred ca m-am vindecat, mai apare cate una. Cateodata boala raspunde la tratament, dar, de cele mai multe ori, aceasta se trateaza numai cu bisturiul. Au fost saptamani cand m-am operat chiar de trei ori. In aceeasi saptamana, luni, miercuri si sambata. Este groaznic ce mi se intampla. Umflatura poate fi cat un banut, de marimea unui ou pana la marimea unui cap de copil”, spune femeia.
Corina a fost internata in clinici din Bucuresti, Budapesta si Anglia. Probe din hematoame au ajuns chiar sub microscopul medicilor din Statele Unite. De fiecare data, specialistii au ridicat neputinciosi din umeri si au spus ca nu s-au mai intalnit cu un caz similar.
Cel care ii alina suferinta, la orice ora din zi si din noapte, este medicul Ion Manea, seful sectiei Chirurgie IV din Spitalul Judetean Oradea. Doctorul spera ca in viitorul apropiat se va gasi un leac si pentru femeia ciopartita de bisturiu.
Pentru ca acest caz e unul deosebit de rar, doctorul Manea face toate demersurile pentru a trece suferinta Corinei Hodisan in Cartea Recordurilor. Daca cele 250 de operatii vor fi certificate de specialistii Guinness Book, bihoreanca va intra in topul celor mai taiati oameni din lume.

Urmărește-ne pe Google News