Mergi direct la conținut »
VIDEO. În fiecare zi, aproape 3.000 de femei sunt bătute în România. De Ziua Îndrăgostiţilor, românii sunt chemaţi să lupte împotriva violenţei domestice printr-un manifest
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO. În fiecare zi, aproape 3.000 de femei sunt bătute în România. De Ziua Îndrăgostiţilor, românii sunt chemaţi să lupte împotriva violenţei domestice printr-un manifest

VIDEO. În fiecare zi, aproape 3.000 de femei sunt bătute în România. De Ziua Îndrăgostiţilor, românii sunt chemaţi să lupte împotriva violenţei domestice printr-un manifest

Un studiu realizat de INSCOP Research arată că, în România, la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, ceea ce înseamnă că, zilnic, aproape 3.000 de femei sunt agresate, de aceea, românii sunt chemaţi să se alăture unui manifest împotriva violenţei domestice.

Pe 14 februarie,  când lumea sărbătorește iubirea, Fundația Mereu Aproape propune un eveniment prin care îndeamnă românii să lupte împotriva violenţei domestice.

„Haideți să umplem scările muzeului de Istorie din București cu pantofi roșii – unii dintre ei cu etichete cu numele celor care au fost ucise de parteneri.  Pantofii roșii semnifică femeile care nu mai sunt printre noi, toate cazurile despre care știm fiecare că sunt agresate sau abuzate în familie dar reprezintă și un îndemn la a ne implică, de a nu rămâne pasivi”, este îndemnul transmis.

Astfel, pe 14 februarie, de la ora 10:00 la ora 22:00, pe scările Muzeului de Istorie din București, oricine doreşte poate dona o pereche de teniși, pantofi, papuci roșii, sau orice alt tip de încălţăminte, de orice culoare, care vor fi vopsiţi în roşu la faţa locului.

Studiul realizat de INSCOP Research arată că, în perioada 2010- 2012, s-au înregistrat peste 65.000 de cazuri de violenţă conjugală, iar aproape 800 de femei au murit din cauza violenţei domestice. Mai mult, unul din trei români consideră că „femeile mai sunt bătute şi din vina lor”, în timp ce 8% cred că „bătaia este ruptă din rai”, 6,4% consideră că „un bărbat care nu-şi bate femeia nu o iubeşte cu adevărat”, iar 7,3% susţin că „femeia este proprietatea bărbatului”. Conform sondajului, aproape 66% dintre femeile agresate au fost bătute de propriul soţ.

 


Citeşte şi:

VIDEO | De Ziua Îndrăgostiţilor, aşa se spune „Te iubesc!” în alte limbi

VIDEO EXCLUSIV/Asta e LIBERTATEA. Un gest mic, pentru o rușine mare. Scrisoare către Ţara Soarelui Răsare

Psihologul Libertatea, despre Valentines Day: “E o presiune socială. Trebuie să-ți dovedești iubirea, altfel, se supără partenerul”

 

Close
Închide
  Close