MENIU CAUTĂ

5 măsuri de siguranță eficiente pentru antreprenorii inteligenți

Distribuie

Sediul unei companii sau magazinele sunt unele dintre țintele preferate ale hoților, care pot găsi aici fie documente importante, bani sau elemente de logistică. De aceea, orice antreprenor care vrea să își protejeze afacerea eficient împotriva acestor pericole trebuie să își ia câteva măsuri de siguranță care să reducă riscurile. În plus, implementarea unora dintre aceste măsuri de siguranță se poate dovedi o strategie bună și pentru a scădea costurile cu asigurarea.

Folosește un sistem monitorizat de alarmă

Instalarea unui sistem de alarmă cu camere video de supraveghere este principala metodă prin care businessurile se protejează de posibile furturi sau spargeri. Sistemul de alarmă nu numai că îi descurajează pe hoți să acționeze, dar poate furniza indicii importante forțelor de ordine, în cazul în care se întâmplă să cazi victimă unui furt din compania ta.

Asigură paza 24 din 24 de ore

Cu cât sediul unei companii este mai bine păzit, cu atât șansele ca acesta să fie asaltat de hoți sunt mai mici. Acesta este și motivul pentru care multe firme au contracte cu firme de pază, care să asigure protecție 24 de ore din 24. Și nu numai firmele pot beneficia de avantajele pazei non-stop. Depozitele și angrourile sunt adeseori flancate de câțiva agenți de pază, care pot comunica între ei cu ajutorul unor dispozitive walkie talkie și își pot semnala reciproc eventualele breșe de securitate.

Ține documentele și bunurile de valoare încuiate

Pentru unele businessuri, o parte din documente sunt mai importante decât întreg capitalul firmei. Patentele, brevetele, certificatele de autenticitate, dar și contractele, sumele de bani sau obiectele de valoare trebuie ținute întotdeauna sub lacăt, indiferent de celelalte măsuri de siguranță pe care ți le-ai luat. Puțini mai sunt antreprenorii care nu au unul sau mai multe seifuri în care să își țină toate actele și bunurile fără de care existența companiei lor ar fi amenințată.

Nu lăsa niciun computer fără parolă și antivirus

Furturile digitale, precum și virușii de tip ransomware, care îți pot bloca accesul la documentele din rețeaua ta de computere, pot fi probleme grave pentru orice companie, mai ales că numărul lor s-a înmulțit în ultimii ani. Primul lucru pe care ar trebui să faci atunci când cumperi un computer este să te asiguri că acesta are instalat un antivirus bun, înainte de a fi folosit de angajați. De asemenea, toate computerele ar trebui să aibă parole, astfel încât să nu poată fi accesate de angajații care nu au dreptul să le folosească sau de o persoană din exteriorul companiei.

Instalează butonul de panică

Instituțiile care lucrează cu cantități mari de bani cash sau cu bunuri de mare valoare ar trebui să fie dotate și cu butonul discret de alarmă. Acesta este ascuns, de obicei, într-un loc în care să nu fie observat de un potențial hoț, dar la îndemâna angajatului, astfel încât să poată fi apăsat discret, în cazul unui pericol, iar poliția să fie alertată.

Orice companie care reușește să implementeze măcar o parte dintre aceste măsuri de securitate va fi mai bine protejată contra furturilor și va scădea riscul de a deveni o țintă a hoților. În plus, companiile de asigurări aplică, de regulă, discounturi în funcție de riscuri, astfel că ai putea plăti mai puțin, în cele din urmă, dacă te preocupi personal de siguranța companiei tale.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Pira25

Comentarii