Mergi direct la conținut »
UNICEF strânge fonduri pentru 60.000 de copii din Coreea de Nord. "Ar putea fi afectaţi de foamete"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UNICEF strânge fonduri pentru 60.000 de copii din Coreea de Nord. "Ar putea fi afectaţi de foamete"

UNICEF strânge fonduri pentru 60.000 de copii din Coreea de Nord. „Ar putea fi afectaţi de foamete”

60.000 de copii din Coreea de Nord ar putea fi afectaţi de foamete. Un număr estimat de 60.000 de copii ar putea fi afectaţi de foamete în Coreea de Nord unde sancţiunile internaţionale exacerbează situaţia încetinind livrările de ajutoare, a avertizat marţi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Puterile mondiale au impus sancţiuni împotriva Coreii de Nord din cauza programelor sale nuclear şi balistic.

Săptămâna trecută, Statele Unite ale Americii au anunţat noi sancţiuni împotriva a nouă entităţi, 16 persoane şi şase nave nord-coreene despre care se crede că ar fi ajutat programele de înarmare nord-coreene, relatează Agerpres.
De altfel, Coreea de Nord consideră noile sancțiuni impuse de ONU drept un „act de război”.

Totuși, conform rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, livrările de ajutoare şi operaţiunile umanitare nu sunt afectate de sancţiuni, a declarat Omar Abdi, adjunctul directorului executiv al UNICEF.

‘Însă ceea ce se întâmplă este faptul că băncile, companiile care furnizează bunuri sunt foarte atente. Ele nu doresc să îşi asume riscul de a fi asociate (cu) încălcari ale sancţiunilor’, a declarat Abdi în cadrul unei conferinţe de presă.

‘Asta face şi mai dificilă pentru noi livrarea de bunuri. Deci durează un pic mai mult, mai ales în ceea ce priveşte aducerea de bani în ţară dar şi transportul de mărfuri către RPDC. Nu există multe linii de transport maritim care să opereze în zona respectivă. Sancţiunile referitoare la combustibil au fost şi ele înăsprite, făcându-l mai greu de găsit şi mai scump’, a afirmat oficialul UNICEF.

UNICEF a estimat, anul trecut, că 60.000 de copii nord-coreeni vor suferi de malnutriţie acută gravă, a afirmat purtătorul de cuvânt al acestei organizaţii, Christophe Boulierac.

‘Diareea provocată de igiena şi condiţiile sanitare precare şi malnutriţia acută rămân principala cauză de deces în rândul copiilor’, a afirmat organizaţia.

UNICEF a lansat un apel pentru strângerea de fonduri în valoare de 16,5 milioane de dolari, anul acesta, pentru a asigura hrană, condiţii sanitare şi apă nord-coreenilor, însă se confruntă cu ‘provocări operaţionale’ din cauza contextului politic tensionat şi ‘consecinţelor accidentale’ ale sancţiunilor, a precizat organizaţia internaţională.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Între timp, China își întărește granița cu Coreea de Nord. Beijingul se teme că un atac al SUA este iminent.


CITEȘTE ȘI… INTERVIU VIDEO | Corina Crețu: Statul de drept trebuie monitorizat. UE nu este un bancomat

Dumitru Dragomir, la interviurile Libertatea Live. ”N-am rezistat la finala Simonei, mi s-a făcut rău. Lupescu câștigă alegerile, Mutu e falit!” Cine e cel mai tare ”pocherist” din fotbal: ”Eu n-am mai jucat de cinci ani”


 

Close
Închide
  Close