23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

Sindicaliştii solicită luni o întâlnire cu Consiliul de Administraţie al STB

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti anunţă, într-un comunicat de presă, că solicită Consiliului de Administraţie al STB organizarea unei întrevederi, luni, cu reprezentanţii angajaţilor.

„Având în vedere invitaţia Directorului General primită prin WhatsApp, astăzi 23.01.2022 ora 11:56, pentru o întâlnire la ora 12:00, în vederea deblocării situaţiei create la nivel de STB SA, neavând timpul necesar pentru a da curs întâlnirii, vă comunicăm că în cursul zilei de mâine dimineaţă, solicităm o întâlnire cu membri CA STB SA, singurii care pot decide, pentru a discuta şi a indentifica o soluţie care să conducă la încheierea acestui conflict spontan”, se precizează în comunicatul sindicatului reprezentativ din STB.

Sindicatul Transportatorilor Bucureşti subliniază că liderii acestei organizaţii sindicale sunt cei împuterniciţi de salariaţi să discute cu Consiliul de Administraţie al STB.

„Precizăm că persoanele mandatate din partea salariaţilor sunt cei din conducerea Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti. Aşteptăm să ne comunicaţi, în timp util, ora şi locul întâlnirii”, notează sindicaliştii.

Greva din Educație: Imaginea care a devenit simbol. De ce profesorii consideră că săptămâna care vine e decisivă
Recomandări
Greva din Educație: Imaginea care a devenit simbol. De ce profesorii consideră că săptămâna care vine e decisivă
23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

Doar un sfert dintre vehicule erau pe traseu duminică la ora 16:00

Doar 188 de vehicule erau pe traseu duminică, la ora 16:00, dintr-un total programat de 762, potrivit directorului general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, citat de Agerpres.

Astfel, pe traseele din Capitală circulau la ora 16:00 un număr de 88 de tramvaie, dintr-un total programat de 172, respectiv 77 de troleibuze din 100 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 23, dintr-un total de 490 de autobuze programate pentru duminică.

La tramvaie, niciun vehicul programat nu ieşise duminică pe traseu din Depoul Giurgiului, dar ieşiseră toate tramvaiele programate din Depourile Bucureştii Noi şi Victoria.

La troleibuze, niciun vehicul programat nu ieşise din Depoul Bujoreni, dar ieşiseră toate troleibuzele programate din depourile Bucureştii Noi şi Berceni.

La autobuze, din depourile Bujoreni, Ferentari şi Alexandria nu ieşise duminică niciun vehicul din cele programate. De altfel, autobuzele sunt cele mai puţin prezente în trafic: din Depoul Titan, care avea cel mai mare număr de autobuze programate pentru duminică – 78, doar 5 maşini erau pe traseu duminică la ora 16.

Directorul STB a anunțat că liderii de sindicat nu au mers să discute cu el, acuzând din nou că Vasile Petrariu „nu dorește ca realitatea să fie pusă pe masă”.

El a cerut din nou angajaților STB să iasă pe traseu și „să nu mai dea crezare acestui lider”.

„E implicat în tot ce înseamnă acțiuni ilegale și nu respectă legea. Rog instituțiile statului să intervină pentru ca sentința Tribunalului București să fie pusă în executare. Aștept propuneri de la angajați. Patru zile micșorează veniturile societății. Vom fi în imposibilitatea de a nu mai plăti salariile, furnizorii”, a declarat Adrian Criț, într-o conferință de presă susținută duminică.

El a precizat că 180 de vehicule au ieșit pe traseu duminică, majoritatea troleibuze și tramvaie, dar și că și azi au fost cazuri de salariaţi care au fost „presaţi” să nu iasă pe traseu.

„Azi am avut o discuție cu șeful depoului de la Berceni. Mi-a spus că șase conducători de troleibuz s-au întors tremurând din traseu și vor să intre în depou. L-am rugat să-i invite în birou să am o discuție cu dânșii. Oamenii au fost presați de liderii sindicali ca să iasă de pe traseu. Pentru acest lucru cineva va răspunde în fața legii. Oamenii nu au vrut să mai meargă pe traseu”, a mai spus directorul STB.

INTERVIU EXCLUSIV. Mărturie din Herson, după distrugerea barajului. „40 de oameni au urcat pe acoperiș, iar în jur pluteau cadavre. Rudele din Odesa spun că marea le-a adus canapele de la noi”
Recomandări
INTERVIU EXCLUSIV. Mărturie din Herson, după distrugerea barajului. „40 de oameni au urcat pe acoperiș, iar în jur pluteau cadavre. Rudele din Odesa spun că marea le-a adus canapele de la noi”
23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

Metrorex neagă că se alătură grevei STB

Circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura în perioada următoare conform graficului existent, a transmis duminică Metrorex, într-un comunicat, după ce au apărut informații că este posibilă declanșarea unei greve și la metrou, singurul mijloc de transport în comun care funcționează în București, de la izbucnirea grevei STB.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, a transmis, duminică, Metrorex.

Citește aici precizările făcute de Metrorex.

23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

Director STB: „Ce caută acum domnul Petrariu, domnul Băltărețu la Titan? Nu cumva provoacă angajații?”

Adrian Criț, directorul STB, a declarat, duminică, într-o intervenție la Digi24 că îi așteaptă pe reprezentanții sindicatului azi la o discuție pentru a debloca cât mai repede situația.

„Propun public la ora 12:00 aștept la Direcția Generală presa și aștept reprezentanții Sindicatului reprezentativ. Îi aștept să discutăm pentru deblocarea acestei situații”, a declarat Criț.

„Trebuie precizat faptul că sindicatul reprezentativ nu poate solicita demisia sau revocarea directorului general. Eu sunt aici pentru a eficientiza această instituție și pentru a implementa pentru bucureșteni un transport de calitate.  Greva a fost considerată ilegală de către Tribunalul București. Decizia este împotriva sindicatului reprezentativ. Ce caută acum domnul Petrariu, domnul Băltărețu la Titan? Nu cumva provoacă angajații?”, a mai punctat directorul general.

Criț a mai spus că la această oră pe traseu se află în jur de 180 de vehicule.

23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

Audieri în cazul grevei STB

Sâmbătă dimineața au avut loc primele audieri în cazul grevei STB. Audierile au avut loc la Brigada de Poliţie pentru Transportul Public, în timp ce la autobaza Titan protestau în jur de 300 de persoane, au declarat surse din anchetă pentru Libertatea.

Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat ulterior într-o conferință de presă, că este „ciudat” faptul că el şi colegi de-ai săi au fost chemaţi să dea declaraţii, inclusiv în weekend, în contextul sesizărilor penale făcute ca urmare a grevei care a fost declarată ilegală de către instanţa de judecată.

„Ne-au făcut plângere penală şi ieri, astăzi şi până marţi suntem chemaţi la Poliţie. E foarte ciudat să constaţi că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicaţia primarului general – că el s-a exprimat la televizor – şi să cerceteze”, a declarat Vasile Petrariu. Liderul de sindicat a precizat că el a fost chemat la audieri marţi, la ora 11:00.

23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

Ce spune liderul sindical despre protestul de azi

Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București, a declarat, duminică, într-o conferință de presă susținută la autobaza Titan că oamenii care protestează își asumă protestele și greva, în ciuda deciziei instanței.

„Peste 80% din numărul de salariați care trebuiau să lucreze azi continuă conflictul spontan. Din păcate, până acum, cei care decid nu au intenționat să vină cu vreo soluție, prin care să medieze sau să ducă la aplanarea acestui conflict, din contră au incitat și din cauza asta conflictul a fost escaladat și oamenii sunt hotărâți să continue ce au început acum 4 zile”, a spus azi într-o declarație de presă Vasile Petrariu.

Liderul de sindicat a acuzat din nou că sunt probleme cu vehiculele.

„Avem în momentul de față peste 400 de vehicule imobilizate, care nu pot să iasă în traseu, iar cele care ies în traseu, au mari dificultăți tehnice pentru că avem foarte multe defecte zilnice din cauză că nu avem piese de schimb, din acest motiv avem probleme și cu salariații pentru că pierd timp să se scoale la ora 3 dimineața, să circule 2-3 ore și după să se retragă în depou. Nu este normal. Directorul general care se laudă cu management performant nu a reușit să rezolve această problemă”, a declarat liderul de sindicat.

Acesta a mai condamnat și condițiile de muncă ale angajaților.

„O altă problemă este cea legată de condițiile de muncă pentru că atât la capete de linie, unde conducătorul trebuie să aibă un timp de refacere a capacității fizice, pentru că după câteva ore de condus trebuie să stai măcar 10 minute. Nu există aceste capete de linie amenajate, nu există apă, toalete și este foarte greu să conduci 8-9 ore fără sa ai niște condiții minimale”, a mai transmis Petrariu.

Ce spune liderul de sindicat Vasile Petrariu despre incidentele în care au fost implicați cei care au ieșit din grevă

Greva STB. După ce inițial au refuzat negocierile, sindicaliștii cer o întâlnire cu Consiliul de Administraţie
Protest STB, 23 ianuarie, autobaza Titan, foto: Dumitru Angelescu
23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

Sute de angajați, la autobaza Titan

Aproximativ 300 de persoane se aflau la ora 9.00 la autobaza Titan, au declarat surse oficiale pentru Libertatea. Oamenii s-au strâns încă de la ora 3.00 dimineața, când ar fi încercat să-i oprească pe cei care au vrut să iasă pe traseu. La fața locului se află mai multe echipaje de jandarmi pentru a menține ordinea.

Greva STB. După ce inițial au refuzat negocierile, sindicaliștii cer o întâlnire cu Consiliul de Administraţie
Protest autobaza Titan foto: Captură foto Antena 3
23 ian. 2022 - Acum un an
23-01-2022

A patra zi de grevă a STB

Mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan, unde se află şi forţe de ordine. Oamenii s-au strâns aici de la 4 dimineață, potrivit Digi24. Oamenii au strigat „demisia”, referindu-se la directorul STB, Adrian Criț, și au pus un banner uriaș de porțile autobazei pe care au scris același mesaj.

Într-un comunicat, dat publicității duminică dimineața, conducerea STB a cerut din nou oamenilor să-și reia activitatea. Potrivit instituției, la ora 7.00, se aflau pe traseu:

  • 82 de tramvaie din 181
  • 65 de troleibuze din 86
  • 15 autobuze din 460

„Le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să-şi facă datoria faţă de călători”, a transmis compania.

Greva STB. După ce inițial au refuzat negocierile, sindicaliștii cer o întâlnire cu Consiliul de Administraţie

Sâmbătă seară, primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunțase printr-un mesaj publicat pe Facebook, că „depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate”, tramvaiele de pe liniile 14 și 21 circulând în regim normal.

Într-o conferință de presă de sâmbătă după-amiază Adrian Criţ le-a transmis angajaților STB că dacă ies imediat pe traseu nu riscă nimic din punct de vedere disciplinar. În schimb, cei către continuă greva și-ar putea pierde locul de muncă.

Trebuie să ştim şi alt aspect. În condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă. Să vină la muncă, e singura soluție pentru deblocarea acestei situații.

Adrian Criț, director STB:

Și primarul Nicușor Dan a făcut apel la șoferii și vatmanii STB să-și reia activitatea, în contextul în care instanța a stabilit că greva este ilegală.

„Nerespectarea unei hotărâri judecătorești e o infracțiune”, a subliniat edilul general.

În acest context, a fost creată o linie telefonică special destinată șoferilor și vatmanilor care sunt împiedicați de colegi să-și desfășoare activitatea.

Ei pot suna la numărul 0800.800.868, iar potrivit lui Nicușor Dan încă de sâmbătă au fost primite „reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească”.

Greva angajaților STB a început joi dimineață. Ei acuză că principalele lor revendicări salariale nu au fost soluționate și cer demisia directorului Adrian Criț. De asemenea, cer piese noi de schimb pentru autobuze, troleibuze și tramvaie și un nou contract colectiv de muncă.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Regele Charles, ULUIT de ce i-a spus un român în timpul plimbării! Nu s-a putut abţine, s-a schimbat la faţă
Playtech.ro
Regele Charles, ULUIT de ce i-a spus un român în timpul plimbării! Nu s-a putut abţine, s-a schimbat la faţă
Ce s-a văzut pe chipul soțului Danei Roba, când a ajuns în fața judecătorilor. Ce a plănuit după ce a lovit-o cu ciocanul în cap
Viva.ro
Ce s-a văzut pe chipul soțului Danei Roba, când a ajuns în fața judecătorilor. Ce a plănuit după ce a lovit-o cu ciocanul în cap
Povestea de viață a doctoriției Maria Dede: de la mers cu vacile la păscut, la meseria de medic
PUBLICITATE
Povestea de viață a doctoriției Maria Dede: de la mers cu vacile la păscut, la meseria de medic
Ce au descoperit legiștii la autopsia fetiței ucise în Berceni. Care ar fi, de fapt, cauza morții
FANATIK.RO
Ce au descoperit legiștii la autopsia fetiței ucise în Berceni. Care ar fi, de fapt, cauza morții
Bărbat din Botoşani, condamnat la închisoare pe viaţă după ce și-a ucis fosta soţie și le-a înjunghiat pe sora şi mama ei
Știrileprotv.ro
Bărbat din Botoşani, condamnat la închisoare pe viaţă după ce și-a ucis fosta soţie și le-a înjunghiat pe sora şi mama ei
Lovitura dată de doi soţi din Suceava, după ce au adus recolta din Olanda. Produc sute de kilograme, iar unul se vinde cu 50 de lei
Observatornews.ro
Lovitura dată de doi soţi din Suceava, după ce au adus recolta din Olanda. Produc sute de kilograme, iar unul se vinde cu 50 de lei
BREAKING NEWS | Gigi Mulţescu "are început de Alzheimer"! Drama din spatele absenţei din fotbal a ex-antrenorului de la Dinamo. Ce doresc să facă acum cunoscuţii săi | EXCLUSIV
Orangesport.ro
BREAKING NEWS | Gigi Mulţescu "are început de Alzheimer"! Drama din spatele absenţei din fotbal a ex-antrenorului de la Dinamo. Ce doresc să facă acum cunoscuţii săi | EXCLUSIV
'Am fost agresată, înșelată, umilită'. Magda Vasiliu a făcut dezvăluiri tulburătoare, după ce Dana Roba a ajuns în stare critică la spital
Unica.ro
'Am fost agresată, înșelată, umilită'. Magda Vasiliu a făcut dezvăluiri tulburătoare, după ce Dana Roba a ajuns în stare critică la spital
Horoscop 10 iunie 2023. Scorpionii trebuie să fie onești cu ei înșiși și să recunoască ce nu le-a ieșit din tot ce au vrut să facă în ultima perioadă
HOROSCOP
Horoscop 10 iunie 2023. Scorpionii trebuie să fie onești cu ei înșiși și să recunoască ce nu le-a ieșit din tot ce au vrut să facă în ultima perioadă