De Alexandra Nistoroiu,

Săptămâna aceasta, echipa de investigaţie a Libertatea au scris despre falsuri de proporții în lumea medicală, achiziții publice secretizate, precum și colecția de funcții publice a unui înalt funcționar din Ministerul Sănătății. Jurnaliștii Libertatea au semnalat și câteva derapaje în campania electorală pentru prezidențiale.  De la opinii recomandăm articolul-manifest al sociologului Ciprian Necula, despre ce vor romii de la președintele României. 

1. Fals de proporții în lumea medicală: Alexandru Checheriţă, șeful Comisiei de Nefrologie din România, a devenit medic primar printr-o derogare inventată direct în calculatorul Ministerului Sănătății!

În februarie 2016, Alexandru Checheriţă devenea profesor universitar la UMF “Carol Davila”, cu cel puţin trei ani înainte să fie legal posibil, iar, până la publicarea anchetei Libertatea, conducea Comisia de Nefrologie a Ministerului Sănătăţii şi pe cea a Colegiului Medicilor. Un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății a descoperit cum s-a produs falsul.

Citeşte întreaga ştire: Fals de proporții în lumea medicală: Alexandru Checheriţă, șeful Comisiei de Nefrologie din România, a devenit medic primar printr-o derogare inventată direct în calculatorul Ministerului Sănătății!

2. Statul român îi refuză lui Adrian Coman dreptul de a vota la prezidențiale, pentru că este căsătorit cu o persoană de același sex!

Îndemnat să mintă, el a refuzat România, țara în care Adrian Coman a luptat în ultimii 20 de ani pentru drepturile comunității LGBT, inclusiv dezincriminarea homosexualității, îl privează acum de un drept fundamental: votul.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Florinela Iosip spune povestea unui abuz.

3. Firea secretizează achiziția publică de 180 de milioane de euro pentru tramvaie pe care au câștigat-o turcii de la Durmazlar!

Cu trei zile înainte de alegeri, primarul PSD dă o lovitură în inima ofertei electorale a Vioricăi Dăncilă, nelăsând fabrica românească Astra Vagoane nici măcar să vadă cum au câștigat turcii contractul pentru cele 100 de tramvaie noi din București.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

4. Cel mai puternic funcţionar din Ministerul Sănătăţii, Georgeta Bumbac, adună din consilii de administrație cât preşedintele ţării: peste 5.500 de euro pe lună!

Aflată pe funcția de secretar general, Georgeta Bumbac este în Ministerul Sănătăţii din 2011, timp în care în fotoliul de ministru au ajuns şi au şi plecat 11 oameni. Economista ocupă, în acelaşi timp, poziţii în consiliile de administraţie a trei societăţi: Compania de Aeroporturi, Compania de Canale Navigabile şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus
Recomandări

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus

 

Libertatea a vorbit cu economista care colecționează funcții publice.

5. Cum folosește Klaus Iohannis oamenii din stat ca să fie reales! Membru CNA implicat în campania electorală online a președintelui

Președintele în funcție nu poate folosi resursele statului pentru realegerea sa. De pildă, conform statutului de membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), fostul liberal Alexandru Kocsis ar trebui să fie complet apolitic. 

Libertatea publică mărturii care susțin că Kocsis s-a implicat în alegerea firmelor de internet care fac campania lui Iohannis și că ia parte la strategia digitală de promovare a președintelui!

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

6. În mintea infractorului. Profilerul Poliției Române care îl analizează pe Gheorghe Dincă: “Este un coşmar când cel audiat nu ştie dacă spune adevărul sau dacă minte”

Comisarul șef dr. Dorin Dumitran este de 5 ani profilerul Poliției Române. Absolvent al Facultății de Psihologie și Sociologie, el lucrează în poliție din 2005 și a urmat cursurile FBI pentru profiling. Prin ceea ce face, a contribuit la prinderea multor infractori periculoși și la soluționarea unor dosare vechi de omor. Dorin Dumitran este cel care îl interoghează pe Dincă, încă din ziua în care bărbatul de 66 de ani a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Libertatea a publicat un interviu în două părți cu cel care efectuază analiza comportamentală a lui Gheorghe Dincă, a acordat un interviu ziarului Libertatea.

Citește prima parte AICI și a doua parte AICI.

7. Articol-manifest al lui Ciprian Necula către candidații la prezidențiale. Ce vor romii de la președintele României? De la „țigancă împuțită” la demnitate cetățenească

Sociolog și profesor universitar asociat la SNSPA, Ciprian Necula este una dintre cele mai cunoscute voci din comunitatea romă. El explică pentru cititorii Libertatea de ce e important ca, începând cu aceste alegeri, candidații să realizeze că nu-și pot aminti de categoriile marginalizate, lucru care se întâmplă și în cazul oricărui cetățean, numai atunci când au nevoie de votul lor.

Citeşte întreaga ştire: Articol-manifest al lui Ciprian Necula către candidații la prezidențiale. Ce vor romii de la președintele României? De la „țigancă împuțită” la demnitate cetățenească

8. USR-PLUS s-a folosit de brandul Recorder pentru campania electorală a lui Dan Barna, jurnaliștii au reacționat!

Ziariștii de la Recorder au produs un film de 40 de minute despre campania electorală în care au avut ideea de a căuta, mai ales, momentele pe care candidații nu le-au dorit publice.

Citeşte întreaga ştire: USR-PLUS s-a folosit de brandul Recorder pentru campania electorală a lui Dan Barna, jurnaliștii au reacționat!

Citeşte şi:

Românii din Frankfurt și-au organizat singuri 6 secții de votare pentru alegerile prezidențiale: „Românii au învățat democrația, s-au maturizat“

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi
HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi