Mergi direct la conținut »
A fost identificată o nouă specie de leu gigantic preistoric. Fosilele acestuia au stat ani de zile uitate în sertarul unui muzeu din Kenya
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

A fost identificată o nouă specie de leu gigantic preistoric. Fosilele acestuia au stat ani de zile uitate în sertarul unui muzeu din Kenya

O nouă specie de mamifer gigantic a fost identificată după ce cercetătorii au analizat mai multe oase care au fost păstrate timp de decenii în sertarele unui muzeu kenyan.

Specia, numită „Simbakubwa kutokaafrika”, care înseamnă „leul mare african” în Swahili, a trăit în Africa de Est în urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani.

Creatura imensă făcea parte dintr-un grup de mamifere, acum dispărute, numite hyaenodonts. Aceste mamifere își trag numele de la faptul că dinții lor seamănă cu cei ai unei hiene moderne, dar specialiștii spun că cele două specii nu au nici o legătură una cu alta.

„Ținând cont de dinții masivi, Simbakubwa era un hiper-carnivor specializat, care era semnificativ mai mare decât leul modern și chiar mai mare decât un urs polar”, spune cercetătorul Matthew Borths, cel care a condus cercetarea.

Oasele, despre care cei care le-au descoperit credeau că aparțin unor hiene, au fost depozitate în muzeul din Kenya la sfârșitul anilor 1970, scrie BBC News.

Foto: National Geographic


Citește și: Carmen Dan, reacție vehementă la adresa judecătoarei care a ironizat, criticat și acuzat o femeie agresată de soț. „Mă simt umilită ca ministru și ca femeie”


 

Close
Închide
  Close