Unul dintre românii morţi în Algeria urma să fie iar tată

A murit al doilea ostatic român din Algeria l Liviu Floria, unul dintre supravieţuitori: «Nu am fost salvaţi, ne-am salvat singuri!» ↑ Ionuţ Tiberiu Costache lucra în Alger la finalizarea construcţiei acestei case
Durere fără margini în comuna prahoveană Bărcăneşti, locul de unde a plecat în Algeria, la muncă, Ionuţ Tiberiu Costache, primul român mort în atentatul terorist din complexul de exploatare a gazelor din In Amenas. Toţi oamenii din sat au rămas şocaţi de veste şi spun despre bărbatul de 36 de ani că era “pâinea lui Dumnezeu“, extrem de muncitor şi un inginer respectat. Tiberiu era căsătorit şi cu banii munciţi afară îşi ridica o casă. Avea un băieţel de 4 ani, iar peste două luni soţia sa va mai aduce pe lume un copil.

Mihai Marius Bucur a murit în spital

Al doilea român mort în Algeria se numea Mihail Marius Bucur şi era din Ploieşti. Bărbatul, decedat într-un spital din Algeria după ce scăpase de terorişti, era inginer în domeniul energetic şi avea doi copii, un băiat, elev şi o fetiţă de vârstă preşcolară.


Totul a pornit de la rebeliunea tuaregilor

A murit al doilea ostatic român din Algeria l Liviu Floria, unul dintre supravieţuitori: «Nu am fost salvaţi, ne-am salvat singuri!» ↑ Incidentul a pornit de la revendicările teritoriale ale tuaregilor

La începutul anului trecut, mai multe grupări rebele ale tuaregilor – străveche populaţie migratoare de păstori şi comercianţi din Sahara, care revendică de mult timp teritorii în această zonă -, încurajate şi susţinute de Al Quaida, au atacat armata guvernamentală din nordul statului Mali pentru a crea acolo o “ţară” sub controlul radicalilor musulmani. După un an, oficialităţile din Mali, fostă colonie franceză, nu au mai putut face faţă atacurilor. În aceste condiţii, Franţa a intervenit militar, pe 13 ianuarie 2013, pentru restabilirea ordinii de drept, la cererea statului Mali. Atacul francez a condus însă la represaliile dictate de Mokhtar Belmokhtar, un lider islamist activ în Sahara – cunoscut sub porecla de Mr. Marlboro, pentru că îşi finanţează operaţiunile militare prin traficul ilegal de ţigări -, care a ordonat luarea de ostatici din complexul gazifer situat în estul Algeriei.
(Sorin Golea)

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume” » Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
PARTENERI - GSP.RO
La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume” » Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI