De Bobi Neacșu,

Un număr 54 de muncitori de la acest abator au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în cea de-a doua rundă de teste efectuate la această unitate, iar autorităţile au decis să închidă abatorul pentru o perioadă de cel puţin două săptămâni, scrie Agerpres. Abatorul din localitatea Dissen, nordul Germaniei, funcţiona deja la un nivel redus de activitate după descoperirea anterioară a coronavirusului.

Printre muncitorii infectaţi se numără şi români. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că există mai mulţi muncitori români confirmaţi cu COVID-19 la abatorul german.

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a anunţat miercuri că Germania va înăspri reglementările din abatoare, interzicând subcontractarea activităţilor de prelucrare a cărnii prin agenţii, după ce mai mult de 600 de lucrători din această industrie au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Conform noilor reglementări, oamenii care lucrează în abatoare trebuie să fie angajaţi chiar de către companie, încheindu-se astfel practica de a-i angaja pe cei 200.000 de lucrători din sector prin agenţiile de subcontractare, ceea ce duce la scăderea salariilor.

Libertatea a arătat că sute de români care muncesc în abatoarele din Germania au fost confirmați cu Covid-19 în ultimele săptămâni. Ambasadorul român de la Berlin, Emil Hurezeanu, a anunţat că protestele muncitorilor sezonieri români de la fermele și abatoarele din Germania împotriva condițiilor de muncă și cazare vor duce la schimbarea legislației muncii în această țară.

Focarele de coronavirus din Germania au scos la iveală problemele cu care se confruntă muncitorii din Europa de Est, în special din România, angajaţi deseori de subcontractori şi locuind în spaţii de cazare înghesuite, în apropierea unităţilor de procesare.

Citeşte şi:

“Ea era altfel”. Teama de spionii Securității, concertele de orgă și liniștea poetei Gabriela Melinescu

Măsurarea temperaturii în supermarketuri ar putea fi utilă în detectarea COVID-19, dar temperaturile variază în funcție de sex și de vârstă

Paștele, dubla doi la Constanța în regia lui ÎPS Teodosie. A învățat de la cei mai buni: Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor