Mergi direct la conținut »
Accidentul în care o mașină Uber a omorât un om a fost cauzat de software, care a decis să nu reacționeze
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Accidentul în care o mașină Uber a omorât un om a fost cauzat de software, care a decis să nu reacționeze

Accidentul în care o mașină Uber a omorât un om a fost cauzat de software, care a decis să nu reacționeze

Accidentul în care o mașină Uber a omorât un om a fost cauzat de software, scrie The Information, care citează surse care au cunoștință de raport. Mai precis, senzorii au detectat pietonul, care traversa strada pe lângă o bicicletă, dar software-ul Uber a decis să nu reacționeze. Programul este antrenat să recunoască semnalele ”fals pozitive”, precum pungi de plastic care zboară sau alte obiecte inofensive de pe drum.

De Daniel Ionașcu,

Uber a anunțat că nu poate comenta asupra informațiilor, având în vedere că accidentul este investigat de către NTSB – comisia federală pentru siguranța transporturilor din SUA.

Reamintim, o mașină Uber a accidentat mortal o femeie de 49 de ani în data de 18 martie. Mașina Uber  este un Volvo XC90 și testa sisteme de conducere autonomă.

În urma accidentului, Uber și-a suspendat toate testele.

De asemenea, Aptiv – furnizorul sistemelor de pe mașinile Volvo – a acuzat Uber că a oprit funcțiile de evitare a coliziunilor.

Urmare a scandalului, Uber a angajat pentru consultanță un fost președinte al Comisiei Naţionale pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB). Numele acestuia este Christopher Hart.

Tesla are aceleași probleme

Accidentul Uber nu este singurul de acest fel. O mașină Tesla cu funcția Autopilot activată a provocat un accident pe o autostradă, iar șoferul a decedat. Și acest incident este investigat.

Elon Musk, directorul general al Tesla, a intrat în conflict cu autoritățile, după ce a oferit date despre incident fără ca investigația să fie gata.

Close
Închide
  Close