MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Autoritățile americane investighează Tesla, după un accident fatal. Nvidia suspendă testele cu mașini autonome

Distribuie

Autoritățile americane investighează Tesla din cauza unui accident fatal petrecut săptămâna trecută lângă Mountain View, în Silicon Valley, California, scrie Reuters.

Investigația este derulată de către Comisia Națională pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) și vine după ce o mașină autonomă Uber a omorât un om în statul vecin Arizona.

Scandal cu Uber

Ulterior, furnizorul de echipamente Aptiv, fostul Delphi Automotive, a acuzat Uber că a dezactivat sistemele de prevenire a coliziunilor, iar guvernatorul statului Arizona a ridicat dreptul companiei de a mai face teste cu mașini care se conduc singure.

Investigația asupra vine după atât poliția, cât și NTSB au afirmat că nu se știe încă dacă mașina Tesla X implicată în accident era în modul autonom la momentul producerii accidentului.

Tesla are o opțiune numită Autopilot, care performează anumite funcții de condus autonom, dar compania cere șoferilor să aibă mereu mâinile pe volan când pilotul automat este activat.

În cadrul accidentului de săptămâna trecută, mașina Tesla X a intrat într-un bloc de separare între benzi și apoi a fost lovită de o Mazda, pentru a intra apoi într-un Audi.

Ulterior, bateriile autoturismului, care este total electric, au luat foc. Șoferul a murit la puțin timp după ce a fost dus la un spital din apropiere.

Precedentul din ianuarie

Aceasta este a doua investigația asupra unui accident produs de o mașină Tesla din ianuarie încoace. La acel moment, NTSB și Administrația pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) au investigat un accident în care un autoturism Tesla a intrat într-o mașină de pompieri.

Urmare a noii investigații, acțiunile Tesla au scăzut cu 8,2% pe bursă.

Nvidia suspendă testele cu mașini care se conduc singure

De asemenea, Reuters a anunțat că producătorul de semiconductori Nvidia își suspendă testele privind mașinile autonome. Tesla conlucra cu atât Nvidia, cât și cu Uber și Volkswagen. Acțiunile Nvidia au scăzut la rândul lor cu 7,8%.

Citește mai multe despre masina, Nvidia, tesla și uber pe Libertatea.

Comentarii