Mergi direct la conținut »
Acer a inventat un serviciu online care prezice gripa, pe baza inteligenței artificiale. La noi se moare pe capete
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Acer a inventat un serviciu online care prezice gripa, pe baza inteligenței artificiale. La noi se moare pe capete

Acer a inventat un serviciu online care prezice gripa, pe baza inteligenței artificiale. La noi se moare pe capete

Acer a inventat un serviciu care prezice gripa în Taiwan. Acesta a fost realizat împreună cu Ministerul Sănătății din statul asiatic și prezintă informații dinamice cu privire la infecții și predicții pe următoarele 3-4 săptămâni, scrie DigiTimes.

De Daniel Ionașcu,

Informațiile pot fi accesate prin intermediul site-ului fluforecast.cdc.gov.tw.

Amploarea și distribuția gripei sunt dificil de prezis deoarece virusurile suferă mutații, iar epidemiile pot fi influențate de mișcarea populației, mai ales în timpul sărbătorilor.

Acer a lucrat împreună cu Centrul pentru Controlul Bolilor din cadrul Ministerului Sănătății din Taiwan și aplică tehnologii precum inteligența artificială, învățarea automată și analiza datelor colectate de către sistemele de monitorizare din Taiwan.

Modelul poate prezice dezvoltarea gripei atât la nivel de oraș, cât și de district local.

Sistemul funcționează datorită sistemelor foarte bune de monitorizare implementate în Taiwan.

Spre comparație, în România, gripa a făcut deja 111 victime și peste 1.500 de cazuri.

Pariul pe sănătate

Nu este prima dată când Acer pariază pe domeniul sănătății. Acer a furnizat deja o platformă inteligentă unui spital din Taiwan, respectiv Changhua Christian Hospital. Grupul taiwanez deține platforma sanitară aBeing combină medicina cu cloud-computingul. Această platformă monitorizează starea de sănătate a angajaților.

Combinarea inteligenței artificiale cu cloud-computingul nu este nici ea nouă. Gigantul chinez Alibaba, supranumit ”Amazon-ul Chinei”, integrează deja aceste tehnologii în metroul din Shanghai.

Close
Închide
  Close