MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Acțiune de proporții împotriva contrabandiștilor de tutun. Aproape 100 de percheziții în toată țara

Distribuie

O acțiune de amploare are loc vineri dimineață, pentru combaterea contrabandei cu tutun și a evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții au loc în toată țara la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat. Persoanele vizate sunt bănuite de importul tutunului, fără plata taxelor către stat.

Cele 98 de percheziţii au loc în 22 de judeţe şi în Capitală, vineri dimineață, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Percheziţiile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetăţeni bulgari şi români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun şi frunze de tutun. Aceștia au prezentat la punctele de trecere a frontierei documente de însoţire a mărfii cu destinatar societăţi comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

”În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay” au mai arătat polițiștii.


Citește și: Firea a interzis cutremurul în București! Un mash publicitar uriaș care înfățișa cum ar arăta o clădire după cutremur a fost dat jos la patru zile după ce a fost montat


 

Comentarii