„A trecut în lumea de dincolo unul dintre cei mai mari actori români, cel care a înnobilat, timp de 50 de ani, scena craioveană, domnul Ilie Gheorghe”, a spus Boroghină, citat de Agerpres.

Actorul Ilie Gheorghe a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) în 1967, la clasa profesorului Dinu Negreanu şi, în acelaşi an, a fost angajat la Teatrul Naţional Craiova.

A primit titlul de Societar de onoare al Teatrului Naţional Craiova, la 21 martie 2004. A jucat în spectacole de Silviu Purcărete – printre cele mai recente şi cele mai longevive numărându-se „Faust” – Laszlo Bocsardi, Mircea Cornişteanu. La rândul său a regizat spectacole, precum one man show-urile „Vreme trece, vreme vine …” după Mihai Eminescu şi „Oratorii pisicilor turbate” după I.L. Caragiale, arată site-ul oficial al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Ilie Gheorghe a avut roluri și în filme precum „Moromeţii” (1985) în regia lui Stere Gulea şi „Undeva la Palilula” de Silviu Purcărete (2012).

În 2004, a fost decorat de către preşedintele Ion Iliescu cu Meritul Cultural în grad de Cavaler.

În 2011 a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate iar în 2014 a fost premiat în cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Recent, și actorul Verne Troyer a murit, dar la 49 de ani. A fost cunoscut graţie rolului din seria de filme “Austin Powers”…

FOTO – cinemagia.roCITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/ Părinții fetei omorâte de libianul Ahmed Othman merg zi de zi la cimitir. ”Asta e viața noastră acum” 

Urmărește-ne pe Google News