Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Adina Vălean îi răspunde lui Ludovic Orban: ”Îmi voi depune candidatura pentru alegerile europarlamentare”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV. Adina Vălean îi răspunde lui Ludovic Orban: ”Îmi voi depune candidatura pentru alegerile europarlamentare”

EXCLUSIV. Adina Vălean îi răspunde lui Ludovic Orban: ”Îmi voi depune candidatura pentru alegerile europarlamentare”

Adina Vălean îi răspunde lui Ludovic Orban, după ce liderul PNL a spus că, în cazul în care Crin Antonescu va dori să intre în cursa electorală, atunci alți membri ai familiei sale nu se vor putea regăsi pe listă.”Îmi voi depune candidatura pentru alegerile europarlamentare”, a anunțat eurodeputatul PNL, pentru Libertatea. Vălean nu a dorit să spună dacă soțul ei s-a decis în privința unei reveniri în politică.  Adina Vălean a precizat că nu știe despre declarația liderului PNL Ludovic Orban.

De Valentina Postelnicu,

”Nu am auzit de ea ( declarația, nr). Sigur, că, pe fond, are dreptate, dar în particular, eu doresc să îmi depun dosarul de candidatură, și apoi vedem”, a spus Adina Vălean, europarlamentar PNL.

Vălean nu a dorit să spună ce planuri are soțul ei, Crin Antonescu, privind revenirea în politică și o posibilă candidatură la alegerile europarlamentare. ”Eu pot vorbi în numele meu, și eu îmi vo depune candidatura”, a spus aceasta.

Ludovic Orban a declarat, luni, că ”dacă Crin Antonescu se decide să candideze, nu crede că poate să mai candideze altcineva din familia domniei sale”.

Liberalii vor să finalizeze până la sfârșitul anului lista pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Crin Antonescu s-a retras din prim-planul scenei politice, după eșecul proiectului politic USL. Soția sa, Adina Vălean, este în prezent eurodeputat din partea PNL.

Liberalii și-au stabilit criteriile pentru candidaturile la europarlamentare. Potrivit deciziei, cel care deschide lista va fi stabilit de Biroul Executiv, la propunerea liderului partidului, Ludovic Orban.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale. Fiecare doritor va prezenta conducerii un proiect pentru activitatea din cadrul Parlamentului European.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

PNL va face câte un sondaj pentru fiecare judeţ, pentru lista finală a candidaților la alegerile europarlamentare, iar înscrierile se vor putea face până în data de 1 octombrie..

”Conform hotărârii Consiliului Naţional al PNL, înscrierile pentru europarlamentare se vor face până la data 1 octombrie. Ulterior, vom aplica toate procedurile din hotărârea de Consiliul Naţional şi în momentul în care vom avea toate criteriile care stau la baza desemnării vom lua decizia”, a spus recent Ludovic Orban.

Întrebat dacă vor fi primari pe liste, Orban a spus că „dacă va dori să candideze un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean va fi avantajat probabil de criteriile pe care le utilizăm pentru stabilirea listei de candidaţi”.

Citește și: Nunta lui Dragnea jr.: petrecerea s-a încheiat, invitații au mâncat, s-au distrat și au cotizat! Somon, Salam și plicuri generoase

Close
Închide
  Close