”Nu am auzit de ea ( declarația, nr). Sigur, că, pe fond, are dreptate, dar în particular, eu doresc să îmi depun dosarul de candidatură, și apoi vedem”, a spus Adina Vălean, europarlamentar PNL.

Vălean nu a dorit să spună ce planuri are soțul ei, Crin Antonescu, privind revenirea în politică și o posibilă candidatură la alegerile europarlamentare. ”Eu pot vorbi în numele meu, și eu îmi vo depune candidatura”, a spus aceasta.

Ludovic Orban a declarat, luni, că ”dacă Crin Antonescu se decide să candideze, nu crede că poate să mai candideze altcineva din familia domniei sale”.

Liberalii vor să finalizeze până la sfârșitul anului lista pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Crin Antonescu s-a retras din prim-planul scenei politice, după eșecul proiectului politic USL. Soția sa, Adina Vălean, este în prezent eurodeputat din partea PNL.

Liberalii și-au stabilit criteriile pentru candidaturile la europarlamentare. Potrivit deciziei, cel care deschide lista va fi stabilit de Biroul Executiv, la propunerea liderului partidului, Ludovic Orban.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale. Fiecare doritor va prezenta conducerii un proiect pentru activitatea din cadrul Parlamentului European.

PNL va face câte un sondaj pentru fiecare judeţ, pentru lista finală a candidaților la alegerile europarlamentare, iar înscrierile se vor putea face până în data de 1 octombrie..

”Conform hotărârii Consiliului Naţional al PNL, înscrierile pentru europarlamentare se vor face până la data 1 octombrie. Ulterior, vom aplica toate procedurile din hotărârea de Consiliul Naţional şi în momentul în care vom avea toate criteriile care stau la baza desemnării vom lua decizia”, a spus recent Ludovic Orban.

Întrebat dacă vor fi primari pe liste, Orban a spus că „dacă va dori să candideze un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean va fi avantajat probabil de criteriile pe care le utilizăm pentru stabilirea listei de candidaţi”.

Citește și: Nunta lui Dragnea jr.: petrecerea s-a încheiat, invitații au mâncat, s-au distrat și au cotizat! Somon, Salam și plicuri generoase