De Adrian Ilie,

Potrivit broșurii ISMB, numărul de clase de la școlile profesionale este mai mult decât dublat, de la 34 în 2018, la 78 în acest an. De altfel, numărul de clase în învățământul profesionat a fost majorat consistent peste tot în țară, în unele județe fiind cu mult peste ceea ce au solicat inspectoratele județene.

Textul broșurii prezintă detaliat numărul de clase, specializările, precum și ultima medie de admitere în 2018 de la fiecare liceu pentru ca elevii să se poată orienta mai bine în procesul de completare al opțiunile.

ADMITERE LICEU 2019. Cum se calculează media de admitere

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

  • MA = media de admitere;
  • ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;
  • EN = media generală obținută la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Vezi rezultatele repartizării computerizate la licee pe județe!

ADMITERE LICEU 2019. Top 10 al colegiilor din București

Potrivit broșurii, cea mai dificilă admitere rămâne cea de la Colegiul Național ”Sfântul Sava”, la care media ultimului admis în 2018 a fost de 9.61. În 2019 sunt disponibile 252 de locuri în nouă clase.

Media din 2018 la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” a fost 9.57, iar acum sunt alocate 252 de locuri.. Același număr de locuri este disponibil și la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, unde ultima media a fost 9.50.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

Cu cinci sutimi în minus s-a intrat la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, unde sunt 280 de locuri în zece clase. La Colegiul Național ”Spiru Haret” au fost alocate 224 de locuri în opt clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 9.33.

Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” se află pe poziția a șasea în ierarhia liceelor bucureștene cu o medie de admitere de 9.21 în 2018, acum fiind scoase pentru admitere 224 de locuri în opt clase. Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” are 168 de locuri în șase clase a IX-a, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 8.81.

Pentru Colegiul Național ”I.L. Caragiale” au fost alocate 280 de locuri în 10 clase, la o medie de 8.66 în 2018.

În topul primelor zece licee mai intră Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” (șase clase și o medie de admitere în 2018 de 8.65) și Liceul ”Jean Monnet” (cinci clase și o medie de 8.32).

Admiterea la liceu se va desfășura în mai multe etape, în funcție de tipul de liceu și profilul la care elevul se înscrie, toate termenele fiind trecut în broșura Inspectoratului Școlar al Capitalei.

Consultați AICI broșura pentru admiterea la liceu 2019

Foto: Arhiva Libertatea

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie