Mergi direct la conținut »
Adolescentul care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din Vaslui a fost arestat preventiv. ”S-a oprit să mai bage cuțitul în victime doar pentru că i-a rămas blocat într-un rucsac”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adolescentul care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din Vaslui a fost arestat preventiv. ”S-a oprit să mai bage cuțitul în victime doar pentru că i-a rămas blocat într-un rucsac”

Adolescentul care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din Vaslui a fost arestat preventiv. ”S-a oprit să mai bage cuțitul în victime doar pentru că i-a rămas blocat într-un rucsac”

Adolescentul de 17 ani, din Vaslui, acuzat că ar fi înjunghiat pe stradă, în zona Pieței Traian, trei elevi care ieșiseră de la cursuri, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

De Theodor Istrate,

“Este vorba de cel puțin două victime, astfel încât, conform Codului Penal, infracțiunea pentru care va fi cercetat este de tentativă de omor calificat”, ne-au precizat surse din cadrul Poliției Județene Vaslui.

Filmul atacului

Locul atacului

Cei trei adolescenți atacați, doi de 15 ani și unul de 16 ani, sunt elevi navetiști și, în cursul serii de miercuri, după terminarea cursurilor, mergeau spre autogară pentru a lua autobuzul spre casă. Aceștia, împreună cu alți trei colegi, mergeau pe trotuar, în timp ce Andrei Trofin, care învață la același liceu din Vaslui, se deplasa tot spre aceeași destinație, dar pe trotuarul opus.

La un moment dat, în zona Pieței Traian, Andrei Trofin a traversat strada pentru a scoate bani de la un bancomat din zonă. Ajuns pe trotuarul celălalt, adolescentul de 17 ani, din localitatea Ferești, s-a întâlnit cu grupul celor șase tineri și a început o discuție în contradictoriu cu unul dintre aceștia, pe fondul unui conflict pe care cei doi l-au avut în urmă cu aproximativ o lună.

După ce l-a întrebat dacă este “șmecher”, elevul de 15 ani l-a împins pe Trofin, moment în care acesta din urmă a scos un briceag din buzunar și l-a înjunghiat pe cel care-l jignise și-l îmbrâncise. Speriați, patru din cei șase adolescenți au fugit, în timp ce elevul care a rămas a fost și el înjunghiat. Când a văzut ce se întâmplă, unul dintre cei care plecase inițial a decis să se întoarcă și a fost și el lovit.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

”Autorul lovea cu briceagul în stânga și în dreapta. Pe unul l-a înjunghiat în abdomen, pe unul în zona gâtului, în brațe. S-a oprit să mai bage cuțitul în victime doar pentru că i-a rămas blocat în rucsacul uneia dintre acestea”, a declarat joi, pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

“Pândea de după blocuri la locul împânzit de polițiști, jandarmi și echipaje medicale”

După ce a  rămas fără armă, Andrei Trofin și-a abandonat victimele pline de sânge și a fugit. După aproximativ 200 de metri s-a întâlnit cu un alt coleg,  cu care a făcut schimb de geacă, probabil pentru a nu fi recunoscut de polițiștii și jandarmii care împânziseră zona pentru a-l prinde.

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală
Recomandări

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală

Ulterior, și-a sunat mama și i-a povestit ce a făcut, iar femeia i-a spus că vor discuta când va ajunge acasă, în satul Ferești, situat la nouă kilometri de Vaslui.

Adolescentul nu a părăsit, însă, zona în care îi atacase pe cei trei elevi, urmărind de la distanță ceea ce se întâmplă acolo.

“Pândea de după blocuri la locul împânzit de polițiști, jandarmi și echipaje medicale. Probabil această întreagă agitație l-a determinat să se ducă să se predea unui jandarm aflat acolo”, susține procurorul Alice Ruja.

Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii le-au diagnosticat cu “politraumatism prin agresiune cu o armă albă”.

Doi dintre adolescenți, care au suferit leziuni la nivelul unei urechi, în piept, la braț și în ceafă, au rămas internați în secțiile de Chirurgie Pediatrică și ORL a spitalului vasluian. Al treilea elev, cu mai multe tăieturi la o mână, a fost transferat la un spital din Iași, în condițiile în care i-a fost secționat un nerv.


Citește și:

CORESPONDENȚĂ DIN BEIJING, CAPITOLUL 5 | Scriitoarea Doina Ruști, despre mijloacele de transport din Beijing și întâlnirea cu scriitorul chinez care vorbește româna la perfecție

 

 

 

 
 
Close
Închide
  Close