De Cristian Anton,

În prezent, mai sunt internați 13 copii, ”pentru că în cursul nopții trecute am mai selectat din blocurile din jur”, a precizat Gafencu.

”Am reținut copiii care au avut minime modificări, toți sunt acum în stare medicală bună și o să mai stea internați 48 de ore”, a completat medicul.

Nu au avut simptome, erau părinții îngrijorați și au solicitat internarea, urmare a panicii instalate în cursul serii

Medicul Mihai Gafencu:

Copiii internați au vârste cuprinse între 8 luni și 17 ani.

”Nu au nevoie de tratament, pentru că au fost complet asimptomatici, sunt hidratați, îi ținem sub observatie, cu repetarea analizelor de laborator, în 48 de ore vor fi externați”, a mai spus medicul Gafencu.

Potrivit acestuia, doctorii nu au făcut legătura dintre cazuri decât după cel de-al treilea deces, al femeii, întrucât au lucrat în gărzi separate, iar victimele au venit pe rând și aveau simplomatologii diferite.

Gafencu: ”Nu încerc să îmi disculp colegii”

”Nu încerc să disculp colegii, lucrez în toxicologie de 20 de ani și nu ne-am gândit la așa ceva. Primul copil a fost cu simptom de boală care i-a îndrumat către o boala metabolică”, a spus Gafencu.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

”Nou născutul care ar fi aspirat lapte avea un simptom dominant care nu s-a știut să fie interpretat ca intoxicație”, a mai declarat medicul.

”Medicii lucrează în ture, nu au realizat că vin de la aceeași adres”, a explicat doctorul Gafencu.

”Adultul într-adevăr s-a prezentat în stare gravă, de acolo a pornit lanțul de legatură spre această tragedie.

Se poate interpreta și judeca, dar ceea ce trebuie să învățăm e că trebuie să ne gândim din prima la o intoxicație, să colaborăm între colegi”, a concluzionat medicul Gafencu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a anunțat, în această dimineață, că 30 de persoane sunt internate, după deratizarea de la Timișoara, soldată cu trei decese.

Totodată, în timpul nopții, a fost evacuat un alt bloc aflat lângă cel în care locuiau victimele. Conform ISU Timiș, trei adulți sunt internați la spitalul Municipal, opt la Spitalul Județean, iar 19 copii sunt spitalizați la Louis Turcanu.

Primele cercetări aratau că tragedia s-a produs deoarece s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate.

Citeşte şi:

Patronul firmei de deratizare din Timișoara a fost arestat preventiv. Sorin Buță e acuzat de ucidere din culpă și trafic de substanțe toxice

Un alt bloc din Timișoara a fost evacuat. ISU a descoperit că deratizarea a fost făcută cu aceeași firmă ca în blocul în care au murit trei oameni

Fostul secretar de stat Dorel Săndesc: “Am luat legătura cu toxicologi din Berlin”. Care este starea timișorenilor internați după deratizarea care a ucis 3 oameni

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase