DIICOT a anunțat ieri că în aprilie, când a fost răpită, Luiza Melencu a fost violată și de un bărbat de 46 de ani, care îl ajuta pe Dincă în gospodărie.

Numele lui este Ștefan Risipițeanu și, potrivit procurorilor, a intrat din întâmplare în curtea lui Gheorghe Dincă, după ce acesta a răpit-o pe Luiza Melencu. Dincă i-a explicat că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, iar inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii.

Totul despre noul suspect, ce legătură avea acesta cu Dincă și ce alte secrete ar putea să mai ascundă, aflați de la corespondentul Libertatea la Caracal, la ora 10.30, la Adriana Nedelea LA FIX.

_____________________________________________________________________________

Reporterul Libertatea Maria Andrieș a spus, în emisiune, că l-a cunoscut pe Ștefan Risipițeanu.

”Am discutat cu el în prima zi când am ajuns la Caracal, pe o bancă în fața porții. Este alcoolic și are unele porniri violente. Este asistat social, nu are nici casă, nici familie și mânca la cantina socială din Caracal. Pe 28 iulie se plângea că a fost luat la ochi de anchetatori pentru că avea mâinile arse, dar suferă de o boală de piele. Avea și jeg pentru că nu se spăla”.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Vecinele spun că anchetatorii își fac păcat că l-au reținut pe Risipițeanu pentru că abia se ținea pe picioare”.

”După ce a fost interogat de procurori, Fane a devenit foarte ursuz, chiar nervos. A amenințat fotoreporterul Libertatea că-i distruge aparatul. I-am dat țigări și s-a calmat. Era evident că pentru el a fost un șoc să se afle în fața oamenilor legii și să stea închis, înconjurat de străini”, a spus reporterul Libertatea, Maria Andrieș.

”După audiere, a băut un litru de țuică și a dormit două zile la o vecină”, a mai spus Maria Andrieș, care este la Caracal și a vorbit cu frații și cu vecinii lui Ștefan Risipițeanu.

Dan Antonescu, expert criminalist: ”Este coautor la infracțiunea de viol, încă nu s-a dovedit că are vreo formă de participare la celelalte infracțiuni de care este acuzat Dincă”.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

”Sunt situații în care persoane incluse în cercul de suspecți sunt supravegheate ca anchetatorii să vadă ce legături are, ce medii frecventează. Dacă iei pe cineva și nu ai probe, te afli în fața unui om care, dacă refuză să răspundă la întrebare, nu ai ce să-i faci”.

”Dacă avem de-a face și cu al doilea suspect, parte din informații pot fi verificate”.

”Confruntarea este un alt aspect și are loc la decizia anchetatorului, când este neapărat necesar să se facă această activitate. Codul Penal oferă posibilitatea reducerii pedepsei pentru cei care oferă informații privind comiterea unor infracțiuni mai grave”.

”Sper să nu mai aibă acces la băuturi alcoolice”.

”Ei sunt audiați separat și, unde apar neconcordanțe, se poate face o confruntare dar strict pe acele chestiuni. Până acum, Dincă nu putea fi contrazis decât de niște probe, acum este contrazis și de o persoană. Poziția de siguranță a lui Dincă este deja fisurată de apariția acestei persoane.”

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte


Tot la 10.30, aflați de ce se opune BNR măririi pensiilor în 2020, dar și cum de un șef de poliție locală câștigă mai mult decât un general de armată!

Jurnalistul Libertatea, Daniel Ionașcu, a vorbit în emisiune despre poziția BNR.

”Nu este o mare noutate, ăsta e bugetul României. Sunt bani pe care statul nu-i are și ori îi colectează, ori se împrumută. Problema e că acum statul nu știe de unde să-i scoată. Orice s-ar tăia din bugetul României, nu se pot scoate zeci de miliarde. Orice tăiere se vede în alte domenii. În orice domeniu, România are nevoie investiții și aici este nevoie de o decizie politică.”

”O creștere cu 40% a ceva, orice, este o problemă. Și dacă Germania ar crește cu 40% pensiile, ar avea aceeași problemă.”

”Anul ăsta avem un deficit de 4,3% pentru că noul guvern a găsit tot felul de bombe.”


În ediția următoare va fi prezentat pe larg și subiectul copiilor din comuna Odobești (județul Bacău) care se duc la școală cu căruța.

Citeşte şi:

Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv. Bărbatul din Caracal, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu

Tragedia de la Timișoara. Libertatea a obținut graficul de lucru care arată câte dintre apelurile la 112, din blocul de pe strada Miorița 8, au fost coordonate de șeful Ambulanței Timiș

Dosarul Colectiv | Pedepsele cerute de procurori: 12 ani pentru patronii clubului, 14 ani pentru patroana firmei de artificii

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații