Mergi direct la conținut »
Afganistanul vrea să interzică WhatsApp și Telegram

Autoritățile afgane vor să interzică aplicațiile WhatsApp și Telegram, cerând chiar furnizorilor de internet să blocheze aceste servicii de mesagerie. Decizia a stârnit însă nemulțumire populației, care a acuzat guvernul de cenzură, relatează BBC News.

Un oficial afgan a cerut furnizorilor de internet să blocheze Telegram, Facebook şi a serviciile de Whatsapp „fără întârziere” pentru o perioadă de 20 de zile. Oficialii au afirmat că în acest fel ar putea să afecteze serviciile de comunicare ale talibanilor și ale altor grupări insurgente, care folosesc aceste aplicații de mesagerie criptată.

Decizia nu a fost deloc pe placul utilizatorilor de social media, a organizațiilor pentru drepturile omului, precum nici a jurnaliștilor. Oamenii au acuzat guvernul de cenzură. Totodată, editorul celui mai mare ziar din Afganistan a afirmat că această decizie este un pas înapoi și ar trebui să se renunțe la ea.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Nu ține nicio dietă, dar arată perfect. Andreea Bălan se schimbă de 10 ori într-o oră și dansează cu un costum de 5 kilograme!


Close
Închide
  Close