MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2011 22:18

Ai război de ţesut? Nu iei ajutor social!

Distribuie

Pentru că vor să reducă semnificativ numărul asistaţilor social, guvernanţii noştri au întocmit o listă de obiecte pe care, dacă le ai, rişti să nu mai beneficiezi de venitul minim garantat.

Cât de bogată poate fi o familie care are un cazan de rachiu sau o maşinărie de ţesut? Ei bine, autorităţile au încadrat asemenea obiecte în categoria averi, iar posesorii lor ar putea, de anul acesta, să nu mai primească ajutorul minim garantat. După criteriile absurde în funcţie de care urmau să se acorde ajutoarele de încălzire în această iarnă, autorităţile lovesc din nou în cei mai săraci români. Şi aceasta pentru că, de anul acesta, asistaţii social ar putea să se deosebească după alte criterii decât până acum.

4644-322853-razboitesut.jpg

Scala sărăciei absolute a fost definită în normele metodologice, încă în dezbatere publică, care ar putea fi aprobate şi aplicate de anul acesta. Viitorii beneficiari ai venitului minim garantat, care poate varia, în funcţie de numărul membrilor familiei, de la 125 de lei la 460 de lei, nu vor trebui să deţină în gospodării mai mult de un televizor, un radio, un frigider, o bicicletă, o maşină de gătit, un telefon, un aspirator şi un mixer. Dacă solicitantul are în casă mai multe obiecte de acest tip sau altele mai sofisticate, ar putea să nu mai primească bruma de bani care îi asigură traiul de zi cu zi.

Ce poţi să ai în gospodărie
– o maşină de gătit; 
– un frigider; 
– o maşină de spălat; 
– un aspirator de praf;
– un televizor; 
– un radio; 
– un telefon; 
– un calculator personal; 
– o bicicletă;
– maşină de cusut; 
– aparatură electrocasnică: mixer şi râşniţă de cafea.
Ce să nu ai în gospodărie
– aparate de filmat, camere video, videointerfon, amplificatoare audio, combine audio;
– video, laptopuri, copiatoare xerox; 
– maşină de tricotat, război de ţesut; 
– cazan de fabricat rachiu; 
– peste trei bovine: vaci, bivoliţe, boi, bivoli; 
– peste cinci porcine.
Copilul are 8 la purtare, pierzi ajutorul
Cei care au copii la şcoală vor pierde ajutorul pentru susţinerea familiei dacă odraslele lor vor lipsi nemotivat sau dacă au nota 8 la purtare, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii. Măsura poate intra în vigoare de luna viitoare.

Comentarii