De Monica Stan,

Povestea lui Alex Ene v-am relatat-o în urmă cu aproximativ nouă luni. Pe atunci, băiatul fusese supus unei intervenţii chirurgicale extrem de complicate, fără de care ar fi rămas paralizat şi ar fi fost nevoit să-şi petreacă întreaga viaţă într-un scaun cu rotile. Însă ambiţia puştiului de 13 ani, dragostea infinită a părinţilor săi şi solidaritatea semenilor, care nu au rămas indiferenţi la strigătele de ajutor ale familiei, au făcut ca starea de sănătate a băiatului să se îmbunătăţească.

Toate acestea însă cu eforturi fizice uriaşe depuse de puştiul care nici nu a îndrăznit să se gândească măcar că nu va mai putea merge vreodată pe picioarele lui. Diagnosticat cu cancer la vârsta de 2 ani La vârsta de 2 ani, Alex a fost operat şi tratat de neuroblastom în stadiul IV cu metastaze osoase. Şi pentru că la vremea respectivă examinările medicale de care avea nevoie nu se puteau face în România, părinţii l-au dus pe micuţ la o clinică din Franţa. Nu ar fi reuşit însă să ducă planul la bun sfârşit fără ajutorul omului de afaceri Gigi Becali, care, impresionat de povestea lui Alex, i-a oferit acestuia sprijinul financiar necesar.

În unitatea medicală din Franţa, copilul a fost supus unui transplant de celule stem, care în România nu se făcea la vremea respectivă, şi după aproximativ două luni s-a întors în ţară complet vindecat. Însă după 11 ani, perioadă în care a făcut consultaţii medicale regulat, iar medicii spuneau că totul este în regulă, băiatul a început să acuze dureri de spate. Au urmat, din nou, o groază de investigaţii şi analize de tot felul, însă cadrele medicale nu au descoperit absolut nimic.

Teama cea mare a părinţilor era ca nu cumva cancerul să fi recidivat. În septembrie 2017, în urma unui RMN făcut la o clinică privată din Capitală, a ieşit la iveală faptul că Alex avea numeroase leziuni şi tumori pe vertebre şi, mai grav decât atât, pe una dintre acestea (T7) exista o compresie medulară care în orice secundă îl putea lăsa paralizat pe viaţă.

Se află la o clinică din Istanbul

În scurt timp, familia a reuşit să-l ducă la o clinică din Istanbul, în care se află şi astăzi. Imediat ce a ajuns în Turcia, băiatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale în urma căreia medicii i-au extirpat câteva tumori, au făcut decompresia măduvei, iar vertebra T7 a fost fixată cu patru şuruburi. Cheltuielile pe care le-au avut în toată această perioadă au fost uriaşe. Numai facturile de la spital au ajuns, până în prezent, la 235.000 de euro. Iar în urmă cu o săptămână, Alex a început o nouă cură de citostatice menită să distrugă celulele de neuroblastom existente pe coloana vertebrală, pe femur, bazin, tibie, sinus şi pe osul parietal (os pereche aşezat în părtile latero- superioare ale cutiei craniene).

“Doctorii luptă, în prezent, pentru a-i distruge lui Alex celulele de neuroblastrom. După 5 zile consecutive de chimioterapie în care i s-au administrat câte trei citostatice pe zi, plus trei antivomitive, două antialergice, două pentru protecţia funcţiei renale, Alex este epuizat. Nu ştiu dacă a reuşit sau cât va reuşi să se odihnească, pentru că efectele secundare ale chimioterapiei sunt groaznice. Greaţă, vărsături, fără ca măcar să poată mânca sau bea apă. Ne-a uimit pe toţi cu ambiţia pe care o are. Şi când mă gândesc că va urma încă o cură identică luna viitoare, mă îngrozesc pentru sufletul lui nevinovat care suportă toate acestea”, povesteşte mama lui Alex, care nu s-a dezlipit nici o clipă de patul în care, de mai bine de 9 luni, stă fiul ei.

Femeia spune că o omoră gândul că după atâţia ani de incertitudine şi suferinţă, când a apărut o şansă reală de vindecare, nu va mai putea continua tratamentul din lipsa banilor – tratamentul ar putea depăşi 50.000 de euro. “Alex nu visează decât la ziua în care se va face bine şi se va putea întoarce acasă pe picioarele lui. Vă rugăm să ne ajutaţi să-i putem îndeplini acest vis măreţ”, adaugă femeia cu vocea sfâşiată de durere.

Cine doreşte să-l ajute pe Alex să ducă lupta la bun sfârşit o poate face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828, cu textul «Alex». Pentru sume mai mari se pot face donaţii în conturile Fundaţiei Ringier.

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'
GSP.RO

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'