Alexandru Petrescu, jurnalistul care a publicat în El Mundo un reportaj despre socrii fostului lider catalan Carles Puigdemont, răspunde acuzațiilor ziaristei de la Vremea Noua. Acesta susține că a făcut interviul pe cont propriu, după ce jurnalista Simona Danda l-a lăsat lângă casa familiei Marcelei Topor. „Am ajuns la Vaslui și m-am întâlnit cu ei (n.r. echipa de la Vremea Nouă). Aveam o mașină, dar au vrut să meargă cu mașina lor. Am ciocănit la familia Topor, dar nu era nimeni acasă, în fine, am vorbit cu vecinii, cu rudele, cum se face. Apoi am văzut cum dintr-un taxi a coborât doamna Topor. Jurnalista, Simona, plecase deja, m-a lăsat singur. Ne interesa dacă Marcela este acolo să facem un interviu special cu ea. Cum nu era, am sunat la cei de la El Mundo și am stabilit să vorbim cu părinții, mai ales că Puigdemont făcea anunțul cu privire la declararea independenței în acea zi. Voiam să le luăm reacții”, povestește Alexandru Petrescu.

Cât despre felul în care i-a convins pe părinții Marcelei Topor să vorbească cu el, acesta susține că a filmat cu camera ascunsă: „Știam însă că sunt supărați pe jurnaliști că le-au răstălmăcit vorbele, i-au făcut să pară coate-goale, exact așa au spus. Știam că nu pot merge ca jurnalist. Aveam oricum plan B și C. Așa că am spus că sunt președinte al unui fan club Barcelona și am vorbit cu ei. Vorbeam și prost românește, amestecat cu spaniolă. Oricum ei nu știau nici spaniolă, nici catalană”.

„Cu căciulă și cojoc nu e tot costum popular?”

Nici acum, în urma acuzațiilor de fake news, cei de la El Mundo nu sunt interesați să facă publică filmarea din casa familiei Topor de la Vaslui. „Este politica ziarului, cei de la El Mundo au spus că așteaptă să fie dați în judecată și apoi vor scoate și înregistrarea”, explică Alexandru Petrescu.

Jurnalistului i s-a mai reproșat și că a scris în articol că a văzut pe stradă oameni în costum național. „Era o sărbătoare de Sfântul Dumitru și oamenii erau îmbrăcați în costum național. Adică aveau căciuli și cojoace, nu am scris că aveau ii sau opinci. Dar cu căciulă și cojoc nu e tot costum popular?”, se miră jurnalistul. Susține că nu a înțeles nici reproșul cu privire la câinii pe care i-a descris alergând după căruțele din sat: „Eu Honda și Tesla n-am văzut pe-acolo. Erau căruțe, am scris ce-am văzut. Mi-au reproșat că îi fac de râs, că scriu de căruțe”.

La începutul săptămânii, Ziarul El Mundo a publicat un reportaj amplu realizat în Vaslui, orașul din care provine soția liderului catalan. Imediat, ziarista de la Vremea Nouă care l-a însoțit pe Alexandru Petrescu în Vaslui, a afirmat că reportajul este unul fabricat și că nu și-ar fi dat acordul să fie semnată pe acest material. În plus, l-a acuzat pe Alexandru Petrescu de faptul că nu ar fi intrat niciodată în casa familiei Topor. În articol sunt publicate fotografii pe care le-ar fi primit de la Vremea Nouă.


Moarte misterioasă pentru o tânără din Prahova. Găsită dezbrăcată pe un câmp lângă autostrada A2

Urmărește-ne pe Google News