Mergi direct la conținut »
Amazon vrea să furnizeze internet pentru aproape toată planeta. Câți sateliți vrea să lanseze în spațiu
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Amazon vrea să furnizeze internet pentru aproape toată planeta. Câți sateliți vrea să lanseze în spațiu

Amazon vrea să furnizeze internet pentru aproape toată planeta. Câți sateliți vrea să lanseze în spațiu

Amazon a anunțat că vrea să lanseze 3.236 sateliți ce vor fi plasați pe orbita joasă a Pământului. Este vorba despre un proiect prin care gigantul american va furniza conexiuni la internet pentru 95 la sută din populația planetei. 

Inițiativa companiei Amazon se numește „Proiectul Kuiper” și va consta în sateliți plasați pe orbita joasă a planetei. Fiind plasați mai aproape de Pământ, acești sateliți oferă o latență mai mică și sunt operați la costuri mai mici, comparativ cu sateliții folosiți în mod tradițional pentru internet, relatează The Verge.

Potrivit specialiștilor implicați în proiect, cei 3.236 de sateliţi vor fi plasați la trei altitudini diferite. 784 de sateliţi vor funcţiona la 590 de kilometri deasupra Pământului. 1.296 de sateliţi vor fi plasaţi la 610 kilometri înălţime, iar alți 1.156 de sateliţi vor orbita la 630 de kilometri deasupra planetei.

Scopul proiectul Kuiper este de a avea o arie de acoperire de 95 la sută din populația globului, din Scoția până în cel mai sudic punct al Americii de Sud.

„Proiectul Kuiper este o nouă inițiativă ce are ca scop la lansarea de sateliți pe orbita joasă a Pământului care vor oferi o latență mică și conexiuni de internet de bandă largă pentru a deservi comunitățile de pe toată planeta”, au precizat reprezentanții Amazon, conform sursei citate.

Pentru moment, nu se știe dacă Amazon va construi propriii sateliți sau dacă îi va cumpăra pentur a-i lansa pe orbită. Jeff Bezos, proprietarul Amazon, deține și compania spațială Blue Origin, care ar putea fi folosită pentru plasarea sateliţilor pe orbită.

Proiectul companiei Amazon va implica și un număr semnificativ de stații la nivelul solului care să comunice cu sateliții lansați pe orbită. Potrivit sursei citate, Amazon a lansat anul trecut un astfel de serviciu numit AWS Ground Station.

Prin această inițiativă, Amazon va concura cu companii precum SpaceX, care va trimite 12.000 de sateliţi pe orbită, OneWeb, care urmează să lanseze 650 de sateliţi, şi Facebook, care implementează un proiect asemănător.


Citește și:

VIDEO/ “N-am insule Beline de ascuns!” Cioloș atacă felul în care politicienii din vechea gardă au adunat averi și case


 

Close
Închide
  Close