Mergi direct la conținut »
Ambasada SUA, mesaj de Ziua Libertății Presei: „Ameninţările recente la adresa reporterilor de investigaţie din România nu îşi au locul într-o civilizaţie democratică”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ambasada SUA, mesaj de Ziua Libertății Presei: „Ameninţările recente la adresa reporterilor de investigaţie din România nu îşi au locul într-o civilizaţie democratică”

Ambasada SUA, mesaj de Ziua Libertății Presei: „Ameninţările recente la adresa reporterilor de investigaţie din România nu îşi au locul într-o civilizaţie democratică”

Ambasada SUA la București a transmis vineri un mesaj de Ziua Libertății Presei, spunând că amenințările adresate jurnaliștilor nu își au locul într-o societate democratică. Instituția face aluzie la cazul jurnalistei de investigație Emilia Șercan, care a primit un mesaj de amenințare cu moartea de la un ofițer de poliție, după ce a scris despre doctoratele plagiate de la Academia de Poliție a Ministerului de Interne.

De Cristina Radu,

„Astăzi îi onorăm pe numeroşii jurnalişti şi membri ai presei care şi-au dedicat vieţile, adesea cu mari riscuri, promovării transparenţei şi răspunderii în întreaga lume, inclusiv în România. Ameninţările recente la adresa reporterilor de investigaţie din România nu îşi au locul într-o civilizaţie democratică, occidentală. Jurnaliştii de investigaţie profesionişti şi poveştile pe care ei le prezintă societăţii, uneori critice, deloc măgulitoare sau care demască, reprezintă o componentă vitală a unei guvernări democratice şi a succesului economic pentru toate ţările membre NATO, inclusiv România”, a transmis Ambasada.

Reprezentanții instituției spun că o presă liberă înseamnă și cetățeni mai bine informați și mai implicați în procesul decizional politic. Ei își exprimă susținerea față de presa liberă și solidaritatea cu reporterii români „responsabili și curajosi, care rezistă la presiuni și amenințări”.

Citește și:

VIDEO / Emilia Șercan, după ce dosarul privind amenințarea cu moartea a fost trimis către DNA: „Plecând de la o amenințare cu moartea, ajungem la posibile infracțiuni de corupție”

Close
Închide
  Close