În această perioadă, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat 245 de unități de alimentație publică: 77 de restaurante, două cafe-baruri, 3 pizzerii, 31 de unităţi tip fast-food, 7 braserii, 19 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, două snack-bar-uri, 8 rulote, 49 de magazine alimentare, 17 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, 3 unități tip bistro, 4 tonete și o autoutilitară.
“Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 81 de unități, respectiv: 27 de restaurante, 10 unități tip fast-food, 8 unități tip bufet, 4 rulote, 12 magazine alimentare, 11 baruri, două bistro-uri, o braserie, 4 laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto și un stand cu produse alimentare”, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
În plus, a fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast-food și au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Conform comunicatului ANSVSA, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea neigienică, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.
De asemenea s-au constatat neconformități și la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, la condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și la funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinar.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro