UPDATE: ANP a cerut Penitenciarului Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată comunicarea online, anunță instituția, într-un comunicat de presă, al treilea legat de interviul acordat de Liviu Dragnea fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus.


„Odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României şi până la momentul prezentei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)”, este mesajul transmis de ANP, la scurt timp după ce Realitatea a anunțat că va difuza un interviu cu Liviu Dragnea.

Realizatoarea interviului, Anca Alexandrescu, fostă consilieră a lui Dragnea, a afirmat înainte că a primit aprobarea „abia ieri”, adică pe 24 iunie.

”Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, deși sunt mulți jurnaliști care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am încercat toate variantele, am solicitat la Administrația Penitenciarelor și abia ieri a fost aprobată cererea mea, astăzi dimineață am înregistrat pe Skype și urmează, la ora 18.00, să difuzăm interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a spus Anca Alexandrescu, citată pe site-ul realitatea.net.

Ulterior, ANP a revenit cu noi precizări, într-un comunicat transmis după difuzarea interviului.

Persoanele private de libertatea au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile.

ANP:

„Comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului”, scrie în comunicatul ANP.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la DNA pentru a fi anunțat că e inculpat în ancheta Tel Drum. A fost ținut 45 de minute în dubă și audiat o oră

Liviu Dragnea: „L-am considerat cel mai bun prieten pe Vasile Dîncu, dar era foarte bun prieten și cu statul paralel”

Liviu Dragnea a acordat primul interviu din închisoare fostei sale colaboratoare. Declarații despre „sistemul ocult”, Tel Drum și campania electorală

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut