MENIU CAUTĂ
16 Noi. 2017 16:13 , de Daniel Ionașcu

ANCOM a lansat un ghid pentru abonamentele de telefonie, internet sau cablu de Black Friday. Atenție la ofertele cu smartphone inclus, tablete gratuite sau televizoare la reducere

Distribuie

Operatorii de telefonie, internet sau televiziune lansează cu ocazia Black Friday diverse oferte promoționale, însă este important că utilizatorii să se informeze temeinic înainte de a se decide asupra unei oferte de acest tip. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le spune utilizatorilor la ce să fie atenți, astfel încât să aleagă oferta care corespunde cel mai bine nevoilor lor de comunicare și consum.

O primă avertizare vine din faptul că operatorii telecom vin cu diverse promoții care includ smartphone gratuit, ba chiar și tablete sau televizoare. Și aici este șmecheria.

Atenție la ofertele cu smartphone-uri, tablete sau televizoare gratuite

Astfel, este indicat să verificați următoarele lucruri:

-costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite.

-intervalul exact în care ar urmă să beneficieze de eventuale reduceri ale costului lunar al abonamentului.

-dacă serviciul este disponibil în zona de reședință a consumatorilor.

-tarifele trebuie analizate minuțios. Valoarea abonamentului lunar, dacă această este disponibilă doar pentru un serviciu sau pentru un pachet de servicii, tariful pentru utilizarea/închirierea unor echipamente adiționale, dacă este cazul.

-perioada minimă contractuală este vitală deoarece acesta este un interval de timp în care utilizatorul nu poate renunta la contract fără a plăti taxe de reziliere anticipată. Aceasta este limitată legal la 12 sau 24 de luni pentru contractele telecom.

Mai multe informații se pot regăsi pe site-ul ANCOM.

Ce operatori au anunțat oferte de Black Friday 2017

Dintre operatorii telecom, până acum Vodafone și-a prezentat ofertele de Black Friday, în vreme ce retailerul online eMag vinde pe site-ul său abonamente la Digi Mobil.

Între principalii operatori telecom din România se mai regăsesc și Orange, liderul pieței, și Telekom, fostul Cosmote. Mai nou, în domeniu s-a lansat și furnizorul de cablu AKTA.

În domeniul furnizării de servicii de internet și cablu activează RCS-RDS, UPC și Telekom România, fostul Romtelecom.

Citește mai multe despre abonamente, ANCOM, Black Friday, Orange, telecom, telekom și Vodafone pe Libertatea.

Comentarii