„Așa arată animalele din Zoo Timișoara! Cine mă poate ajuta să facem o sesizare la DSV?”, a scris o timișoreancă pe Facebook.
Femeia a postat imagini cu puiul de guanaco bolnav, dar și cu berbecul care are cornul rupt.
Postarea ei a iscat multe comentarii și chiar implicarea directorului Grădinii Zoologice, Claudiu-Martin Chira. Acesta spune că ambele animale sunt sub tratament, dar nu pot fi izolate, pentru că nu există spațiu pentru așa ceva, astfel că viețuitoarele sunt ținute în țarcurile lor.
„Ambele animale sunt sub tratament, dar la Grădina Zoologică lipsește un spațiu de izolare. Puiul de guanaco este sub tratament de peste două luni, dar nu răspunde bine, iar berbecul de Camerun și-a rupt cornul vineri și a primit tratament cu antibiotice și antiinflamatoare”, a explicat Claudiu-Martin Chira.
O altă timișoreancă spune că este de acord cu tratamentul, dar reclamă condițiile în care trăiesc animalele.
::placeholdeR–>
Alt cetățean susține că la Zoo Timișoara nu există condiții pentru animalele exotice și spune că nu înțelege de ce nu se poate renunța la îngrădirea animalelor sălbatice.
„Tratament, ok, dar de condițiile în care trăiesc, cam ce justificare ar fi? E un noroi în care stau bietele animale, neavând unde să se refugieze. Aia nu e viață, e chin! De ce în străinătate se poate și la noi nu? Poate că lucrează doar oameni care iubesc animalele și nu au doar siguranța lefei? Nu știu care să fie cauza, dar știu sigur că acolo acele animăluțe trăiesc zi de un coșmar”, comentează timișoreanca.
Răspunsul de la directorul Zoo a venit imediat. El spune că intrarea este gratuită, însă biletul de intrare pentru adulți, în valoare de 3 lei, îl contrazice.