Cele mai importante abateri constatate comisarii ANPC sunt:

  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
  • comercializarea de legume şi fructe cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (lovituri mecanice, prezența mucegaiului etc.);
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri-brâzeturi, peşte, patiserie, produse congelate;
  • comercializarea unor preparate din carne, fără a se menţiona data deschiderii pachetului, conform recomandării producătorului;
  • pavimentul din spaţiul de comercializare, precum şi cel din spaţiul de depozitare era neigienizat, prezentând zone rupte, depreciate, zone cu încărcătură de grăsime şi praf.
struguri-anpcIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Pe lângă amenzile date, inspectorii ANPC au aplicat și măsuri care prevăd:

  • oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe;
  • oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru raioanele cu deficienţe, la două dintre magazine;
  • oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru al treilea magazin.

Mai mult, a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult șase luni, pentru unul dintre cele două magazine.

„Noi sigur nu ne oprim, dar sper ca operatorii economici să se oprească din a merge pe calea greşită, să se întoarcă la 180 de grade şi să caute singura cale corectă: aceea de a respecta consumatorul, ce reprezintă sursa principală de venit a fiecărui magazin din întregul lanţ!”, a declarat șeful ANPC, Horia Constantinescu, citat într-un comunicat al Autorității.

Urmărește-ne pe Google News