Mergi direct la conținut »
Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev din Vrancea
Ştiri Libertatea > Ştiri

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev din Vrancea. Poți învăța cu ajutorul telefonului mobil

De Petre Dobrescu,

Andrei Leonard Ilie, un olimpic la Informatică din Adjud, a creat "BAC de 10", o aplicație gratuită care îi ajută pe elevi să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat. Aceasta reunește la un loc toată materia și exercițiile de care absolvenții au nevoie pentru a obține nota 10 la examenul maturității.

Ad placeholder

Andrei Ilie este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Botta” din Adjud şi olimpic naţional doi ani la rând la Tehnologia Informaţiei şi Comunicării.

Cum anul acesta se pregătește pentru Bacalaureat, tânărul spune că a pierdut timp prețios pentru a căuta pe internet modelele de subiecte propuse de Ministerul Educației materiile pentru Bacalaureat. Așa i-a venit ideea de a crea o aplicație pentru telefonul mobil pentru a-i ajuta pe elevi să obțină note mari la Bacalaureat 2019, examenul care are loc peste cinci luni.

Aplicaţia „BAC de 10 – Învaţă pentru BACALAUREAT de pe telefonul tău!” este gratuită și reuneşte într-un singur loc toată materia şi toate exerciţiile pentru Bacalaureat. Astfel, viitorii absolvenți nu mai trebuie să piardă timp pentru a căuta pe Internet subiectele, conform Adevărul.

Aplicația poate fi descărcată de oricine pe smartphone-uri cu sistem de operare Android și ocupă doar 80 de mega.

„Conceptul aplicaţiei este de a centraliza materialele pentru Bacalaureatul din anul 2019. Interfaţa este foarte simplă, aplicaţia fiind gratis doar o instalezi şi te foloseşti de ea. La început, ea a fost concepută pentru filologie şi matematică-informatică, dar după ultimul update am implementat şi materiile de la ştiinţele ale naturii, ştiinţele sociale, competenţele digitate 2019 şi ce a fost publicat de Ministerul Educaţiei la română, engleză şi la tehnologia informaţiei şi comunicării, a explicat Andrei Ilie.

Olimpicul cere ajutorul profesorilor pentru a dezvolta aplicația

Elevii pot găsi modelele de subiecte publicate până acum de Ministerul Educației, precum și subiectele din anii anteriori.

Ad placeholder

„Sunt destule materiale după care poţi să te pregăteşti de bacalaureat să iei o notă decentă, de ce nu şi 10, dar depinde de fiecare în parte cât de mult lucrează şi în ce context foloseşte aplicaţia”, mai spune Andrei.

Adolescentul din Adjud spune că aplicația pe care a creat-o a fost descărcată de 2.000 de ori. A primit reacții pozitive, dar și sugestii despre cum ar trebui să-și îmbunătățească aplicația.

„Fac un apel către toţi profesorii care vor să ajute în dezvoltarea aplicaţiei, în primul rând cu materiale specifice materiilor abordate de aplicaţie, dar şi cu promovarea aplicaţiei în rândul elevilor”, a mai precizat Andrei Ilie.

Aplicaţia poate fi descărcată de aici.


Citește și Singurul român care va alerga între Los Angeles și Las Vegas, 550 de kilometri! „Am avut pantofi cumpărați de la second-hand și peticiți de cizmar”


 

Ad placeholder
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Florin Salam, amenințat cu MOARTEA de clanul Duduianu! E in mare pericol! Cu ce i-a supărat manelistul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Florin Salam, amenințat cu MOARTEA de clanul Duduianu! E in mare pericol! Cu ce i-a supărat manelistul
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close